Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

09:15 19 Mart 2018
Tekirdağ'dan kısa kısa

Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından "Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın" konulu panel düzenlendi.

Müftülükten yapılan açıklamaya göre, Dini Rehberlik Bürosu tarafından Süleymanpaşa Nene Hatun Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen panel de Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Emine Nurefşan Dinç katılımcıları bilgilendirdi.

Dinç, katılımcılara, "Haklara Riayette İmanın Rolü"nü anlatırken, Yard. Doç Dr. Yasemin Sarı "Hz. Peygamberin Adaleti Tesisindeki Eşleri", Yard. Doç. Dr. Zehra Gözütok Tamdoğan "Hz. Peygamberin Adalet Tesisindeki Diğer Kadınlar" konularında bilgi verdi.

Panel sonunda İl Müftü Yardımcısı Melek Cingöz, konuşmacılara teşekkür ederek kendilerine hediye takdim etti.


- "Kamusal Alanların Çağdaş Sanatla İlişkisi" konferansı

Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinden oluşan Resim Topluluğu tarafından "Kamusal Alanların Çağdaş Sanatla İlişkisi" konulu konferans düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İnsel İnal’ın konuşmacı olarak katıldığı programa akademik personel ve öğrenciler de katıldı.

Prof. Dr. İnal, yaptığı konuşmada, kamusal alanlarda bulunan çağdaş sanat eserlerinin topluma ilettiği mesajlar olduğunu belirterek, "90’lı yıllardan sonra başlayan çağdaş sanat diyebileceğimiz eserlerin başarı kriteri ‘satış’ başarısıdır. Oysaki 70’li yıllara bakıldığı zaman sanat eserlerinin satışının olmaması gerektiği fikri yaygındır. Bu yüzden dönem sanatçıları ‘satış’ olmaması için büyük çaba sarf etmişlerdir. Sanatın işlevinin toplumsal dönüşüm yaratması, iz bırakması ve topluma katkı sağlayan üretimlerin olması gerektiği şeklinde söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Do-Ho Suh, Serkan Özkaya, Marc Quinn, Ron Mueck Louise Bourgeois, Christo, Allora&Calzadilla gibi sanatçıların eserleri üzerinden kamusal alanlarda yer alan heykellerin ve anıtların, üretim ve sergileme amacının ne olduğuna dair bilgiler veren İnal, daha sonra katılımcıların konu ile ilgili sorularını cevapladı.

Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Melihat Tüzün, günün anısına Prof. Dr. İnal’a teşekkür belgesi vermesinin ardından program sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.