Tekirdağ

AA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Kızıldağ:

17:51 19 Mart 2018
AA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Kızıldağ:

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Şaban Kızıldağ, "15 Temmuz darbesi Cuma günü oldu. Pazartesi herkes işine gücüne döndü. Bu durum başka ülkede olsa insanlar 6 ayda kendine gelemez. Milletimiz 15 dakikada Google'den tank nasıl durdurulur diye öğrendi ve o tankı durdurdu." dedi.

AA Yönetim Kurulu Başkan Vekili, eğitimci ve yönetim danışmanı Dr. Kızıldağ, Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen, "Mazeret Yok Semineri"nde yaptığı konuşmada, Türk milletinin başka hiçbir millete benzemediğini ve çok büyük bir millet olduğunu söyledi.

Çocukların okulda da davranışlarına yönelik sürekli uyarılarla büyütüldüğünü, bundan dolayı ülke insanının yüzde 80'inin ölümden sonra en çok topluluk önünde konuşmaktan korktuğunu dile getiren Kızıldağ, şöyle devam etti:

"Her insanın içinde iki benlik vardır. Birisi seninle beraber doğar ve seninle beraber ölür o sizin içinizdeki çocuktur. Her yaşta bu çocuk aynıdır. Biz millet olarak içimizdeki beni çok erken yaşta öldürüyoruz. Ondan dolayı öz güven problemi var, ondan dolayı girişim problemi var. Ben çocukken bir yere giderdim annem derdi ki 'gittiğin yerde ağzını açarsan kafanı kırarım'. Misafirliğe gidince de soru sorulunca ben cevap veremezdim. Annem de konuşsana evladım diye yakınırdı."

Türkiye'nin ve Türk insanının çok güçlü olduğunu vurgulayan Kızıldağ, şunları kaydetti:

"Kıvamında bir insan olmak için önce hukukuyla, anayasasıyla, ekonomisiyle, adaletiyle, özgürlüğüyle iyi bir devlet lazım. Devlet yoksa kıvam tutmuyor. Devlet yoksa din yaşanmıyor, devlet yoksa ticaret olmuyor, devlet yoksa bilim olmuyor. Devletten sonra iyi bir aile lazım, sonra iyi bir eğitim lazım. Eğer bu parçalardan birisi eksik olursa kıvam tutmuyor. Türkiye çok güçlü bir ülke. 15 Temmuz darbesi Cuma günü oldu. Pazartesi herkes işine gücüne döndü. Bu durum başka ülkede olsa insanlar 6 ayda kendine gelemez. Milletimiz 15 dakikada Google'den tank nasıl durdurulur diye öğrendi ve o tankı durdurdu."

-"Kadını güçlü olan toplumlar da güçlüdür"

Kızıldağ, insanların hayatta hiçbir şeyin mazereti yokmuş gibi düşünmesi gerektiğini ifade ederek, "Erkekleri yetiştiren kadındır, sanata, edebiyata ilham veren kadındır ondan dolayı cennet onların ayaklarının altındadır. Ondan dolayı kadını güçlü olan toplumlar da güçlüdür. 16 yaşına gelinceye kadar içindeki çocuğu öldüren toplumun sağlıklı ruh hali yok. Sağlıklı ruh hali olmadığı için, sağlıklı sokaklar yok, sağlıklı ilişkiler yok, sağlıklı evlilikler yok." diye konuştu.

Seminere, Namık Kemal Üniversitesi Genel Sekreteri Abdullah Yinanç, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Seminer sonunda, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin, Kızıldağ'a hediye takdim etti.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.