Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

09:44 31 Mart 2018
Tekirdağ'dan kısa kısa

Süleymanpaşa Belediyesi, kuruluşunun dördüncü yılı dolayısıyla kutlama etkinliği düzenledi.

Tarihi Belediye Binası bahçesinde gerçekleşen etkinliğe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, eski Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Süleymanpaşa Belediye Meclis üyeleri, parti temsilcileri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin tanıtım filmi yayımlandı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, belediye başkanı seçilişinin ardından yapılan hizmetler ile ilgili bilgi verdi.

Başkan Eşkinat, yaptıkları hizmetlerden sonra Tekirdağ'da vatandaşların alt ve üst yapısı bitmiş bir şehir rahatlığında yaşayabileceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"'Şeffaf ve Tertemiz Bir Süleymanpaşa' sloganıyla yola çıkarken, hedefimiz kimlikli bir kenti, geliştirdiği markalar üzerinde yükselten, sosyal belediyeciliği kurumsallaşmış, çocukları, kadınları, engellileri önceleyen 'Mutlu Bir Aile' yoluna girmekti. Tarım, üniversite, liman ve sosyo kültürel vizyonlarıyla 'Tekirdağ'ın Kalbi', Trakya ve Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaktı. Laf değil, iş üretmek, kısaca değişimi başlatmaktı. Dördüncü yılın sonunda açtığımız 'Tertemiz Sayfa'ya lekesiz, hesabını bilen ve verebilen hizmetler yazdık. Aynı berraklıkla daha nicelerini de yazmaya devam edeceğiz."


- "Yaşamak Nazım Gibi" oyunu Tekirdağ'da sahnelendi.

Aynur Akkuş'un yazdığı, Savaş Mutlu'nun yönetmenliğini üstlendiği, Mehmet Tokat ve Tülin Boz'un oynadığı büyük şair Nazım Hikmet Ran'ın orkestra tadında çok sesli şiir dilini andıran tek perdelik "Yaşamak Nazım Gibi" tiyatro oyunu Tekirdağ'da sahnelendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Aynur Akkuş'un tek perdelik "Yaşamak Nazım Gibi" tiyatro oyunu, Marmaraereğlisi Halk Eğitim Merkezi'nde seyirciyle buluştu.

Savaş Mutlu'nun yönetmenliğini üstlendiği, Mehmet Tokat ve Tülin Boz'un oynadığı büyük şair Nazım Hikmet Ran'ın orkestra tadında çok sesli şiir dilini andıran tek perdelik oyun, tiyatroseverler tarafından uzun süre alkışlandı.

Oyunun ardından Marmaraereğlisi Belediye Başkanvekili Erol Yılmaz oyunculara çiçek takdim etti.


- ÇATAK projesi tanıtım toplantısı

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, toprak ve su kalitesinin korunması, erozyonun önlenmesi, doğal kaynakların sürdürebilirliği, tarımın olumsuz etkilerinin azaltılması amaçlanan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Muratlı İlçesi Yeşilsırt Mahallesi'nde yapılan toplantıya, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkaya, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ve köy halkı katıldı.

Vali Ceylan, etkinlikte yaptığı konuşmada, ÇATAK projesinin çiftçiler için çok anlamlı olacağını aktararak, "Bizler yaptığımız işleri bilim ve proje ile bütünleştirirsek hem alacağımız verim yüksek olur hem de gelirimiz artar. Bu çalışma diğer mahallelerimize de örnek olacaktır. Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması projesi, Trakya'nın kanayan yarası olan toprağın giderek güçsüzleşmesini önleyecek güzel bir çalışma. Gelecek toprakta, gelecek tarımda." ifadelerini kullandı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sarıkoca ise, tarımın geliştirilmesi ve daha verimli hale gelmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Organik madde demek toprağın gücü kuvveti demektir. Biz de bu amaçla bakanlığımızın uygulamada olan 'Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması' projesi için harekete geçerek uygulamaya koyduk. Bu projede esas amaç toprak ve su kalitesinin korunması ve erozyonun korunmasıdır."

Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak da, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması projesinin çok anlamlı olduğunu, gün geçtikçe daha fazla yatırımı hayata geçirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Toplantı, ÇATAK projesinin detaylarının slayt eşliğinde anlatılması ile son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.