Tekirdağ

Ev hanımlarından eserlerini sergiledi

13:48 02 Mayıs 2018
Ev hanımlarından eserlerini sergiledi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin meslek edindirme kurslarına katılan 45 ev hanımının yaptığı tasarım ve seramik eserleri, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ev hanımlarının daha çok üretmesi ve hayatın içinde olması için farklı alanlarda meslek edindirme kursları açıldı.

Belediye bünyesinde ücretsiz verilen kurslara çeşitli kesimlerinden yaşları 30 ile 55 arasında değişen 45 ev hanımı katıldı.

Kadınların kurslarda edindikleri beceriyle yaptıkları tasarım ve seramik eserleri, bir alışveriş merkezinde düzenlenen sergiyle beğeniye sunuldu.

Serginin açılışı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından gerçekleştirildi.

Albayrak, açılışta yaptığı konuşmada, kurslara katılıp ortaya anlamlı eserler çıkaran kadınlara emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Kursların her yıl daha da genişletilerek devam edeceğini ifade eden Albayrak, şunları kaydetti:

"Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu meslek edindirme kurslarında kadınların yapmış olduğu ürünlerden oluşan serginin açılışını gerçekleştirdik. Sanat, tasarım ve seramik kursu adı altında ortaya çıkan ürünler vatandaşların beğenisine sunuldu burada. Belediye olarak bugüne kadar 2016-2017 döneminde ile genelinde 101 kursta 2 bin 920 öğrenci eğitim aldı. Kursa katılanların hepsi kurslarda caba sarf ediyor. Bu cabanın sonuçları ve ne kadar başarılı kurs olduğunu açılan sergilerde görüyoruz."

Albayrak, ev hanımlarının eserlerini görünce kursların ne kadar verimli olduğunu daha iyi anladıklarını sözlerine ekledi.

Tekirdağ Emniyet Emniyet Müdürü Mustafa Aydın'ın da açılışına katıldığı sergi, 8 Mayıs'a kadar açık kalacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.