Tekirdağ

Marmaraereğlisi'nden kısa kısa

12:32 18 Mayıs 2018
Marmaraereğlisi'nden kısa kısa

Marmaraereğlisi Belediyesince düzenlenen geleneksel ramazan ayı gezilerine devam ediliyor.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, yaptığı yazılı açıklamada, ücretsiz olarak her yıl gerçekleştirilen geleneksel ramazan ayı gezilerinin ilkini Çanakkale'ye gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ramazan ayı boyunca 3 ayrı kente gezi düzenleyeceklerini ifade eden Uyan, ilk hafta Çanakkale, ikinci hafta Edirne ve sonraki hafta da Bursa gezisi düzenleyeceklerini kaydetti.

Uyan, gezilere katılmak isteyen vatandaşların günler öncesinden yer ayırttığını belirterek, ''Belediye olarak halkımızın istediği doğrultuda bu tür etkinlikleri her yıl yapıyoruz. Bu çalışmalarımız da bunlardan birisi. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda kent sıralamasını yaptık ve ona göre gezilere başladık. Vatandaşlarımızın çok sevdiği ramazan gezilerimiz artık geleneksel hale geldi.'' dedi.

- Marmaraereğlisi Belediyesinin araç filosu genişliyor

Marmaraereğlisi Belediyesince ilçede yol yapım ve onarımını daha hızlı yapabilmek amacıyla bir kombine sathi kaplama aracı satın alındığı bildirildi.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, yeni sathi kaplama aracının 10 ton mıcır ve 8 ton bitüm taşıma kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

Uyan, serme hızının saatte 18 bin metrekare olduğunu ifade ettiği yeni aracın ilçedeki ihtiyacı ciddi oranda kapattığını dile getirerek, ''Yeni sathi kaplama aracımızı belediye envanterine ekledik. 2 sathi kaplama aracımızla yol yapım ve onarım işlemlerimiz daha da hızlanacak. Ekiplerimiz ilçemiz genelinde yollarda meydana gelen deformasyonlara anında müdahale edecek. Araç filomuzu ihtiyaca göre arttırarak vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

- Marmaraereğlisi'nde asfalt çalışmaları

Marmaraereğlisi Belediyesince asfalt sezonunun açılmasıyla ilçe genelinde asfaltlama çalışmalarına başlandı.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 2 greyder, 6 kepçe, bir asfalt serim aracı ve silindirle sıcak asfalt çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

İlçe genelinde başlatılan sıcak asfalt çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Uyan, "Sıcak asfalt çalışmalarımızı havaların ısınmasıyla hızlandırdık. Belirlediğimiz program dahilinde Çeşmeli, Türkmenli ve Yakuplu mahallelerimizin ardından ekiplerimiz Yeniçiftlik Mahallesi'ne geçti. Yeniçiftlik Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde mahalleye giriş yolu sıcak asfaltla kaplanarak ana giriş kullanıma açıldı." dedi.

Uyan ayrıca, sezon içerisinde ilçede ihtiyaç duyulan bütün bölgelerde asfaltlama çalışmaları yapacaklarını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.