Tekirdağ

"Kurum bakımında çocuk kalmamasını hedefliyoruz"

16:13 04 Haziran 2018
"Kurum bakımında çocuk kalmamasını hedefliyoruz"

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, koruyucu aile ve evlat edindirme yoluyla hiçbir çocuğun, kurum bakımında kalmamasını hedeflediklerini söyledi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koruyucu aile seferberliğinin Tekirdağ'da 2012 yılında başladığını söyledi.

Koruyucu aile modelinin Tekirdağ'da ilk başladığı yıllarda 7 çocuğun aile yanında olduğunu aradan geçen sürede bunun katlanarak artığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla 87 çocuğumuz koruyucu aile yanında. 87 çocuk demek, bir kuruluş demek; aslında bir kuruluşu kapatmışız. Çocuklarımızı ailelerin yanına yerleştirdik. Koruyucu aile modeliyle çocukların, aile ortamında büyümelerini sağlıyoruz. Tekirdağ ülke geneli koruyucu aile sıralamasında 20. sırada."

Yılmaz, çocukların aile ortamında büyümesini sağlamak için çalışmalara devam ettiklerini aktararak, bu durumun çocukların hem sosyal hayatta hem de okul hayatında daha başarılı olmalarına katkı sağladığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bizler devlet olarak çocukları her türlü imkanlardan faydalandırıyoruz ama tabi ki bu hiçbir zaman aile sıcaklığını vermez. Bu eksik tarafı da koruyucu aile ile güçlendiriyoruz. Devlet gözetimi altından çocuk edindirmede iki model ver birisi evlet edindirme, diğeri de koruyucu aile. Evlat edindirmenin süreci biraz daha uzun. Koruyucu ailede biraz daha özgürüz. Başvuru yapıldığı zaman ekipler aile ile ilgili inceleme yapıyor. Bu durumun çocuğun ve ailenin yüksek yararına olmasını önemsiyoruz. Onlarla ilgili bir rapor hazırlanıyor ve uygun çocuk olması halinde bir kaç haftalık süreç içerisinde aileye çocuğu teslim ediyoruz. Bir aylık bir uyum süreci oluyor bu süreçte çocuğu ve aileyi iyi gözlemliyoruz. Aileye uyum sağlaması halinde çocukları aile beraber kalmaya devam ediyor. Bu çocuklar ve ailelerle sık sık bir araya geliyoruz. Yarın akşam da koruyucu ailelerimizle birlikte iftar yapacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.