Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

16:30 06 Haziran 2018
Tekirdağ'dan kısa kısa

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası ile SS 163 Nolu Çorlu Öğrenci ve Personel Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret etti.

Sarıkurt, makamında kendisini ziyaret eden Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş ve yönetim kurulu üyeleri ile SS 163 Nolu Çorlu Öğrenci ve Personel Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Behçet Yavumen'e iadei ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşan Sarıkurt, Çorlu'da faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ile el ele vererek sorunları birlikte ortadan kaldıracaklarını ve Çorlu'yu daha ileriye taşıyacaklarını ifade etti.

Yaptıkları çalışmalardan da bahseden Sarıkurt, ilçe genelinde sivil toplum kuruluşu, dernek, kooperatif ve benzeri kurumlarla bir arada projeler üreteceklerini kaydetti.


- Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından 2017 yılı verileriyle oluşturulan ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'' araştırmasında listeye Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) üyesi 27 firma girdi.

Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan yaptığı açıklamada, ciddi bir kurum olan İSO'nun yaptığı bu araştırmada kendi üyelerinin de yer almasından dolayı mutlu olduklarını söyledi

Üyelerine yönelik gelişim ve girişimci çalışmalarının devam ettiğini belirten Volkan, "İstanbul Sanayi Odası'nın çalışması ülke ekonomimizin son yıllardaki gelişme trendini ortaya koyuyor. Çorlu TSO olarak listeye giren üyelerimizin başta ülkemiz ekonomisi olmak üzere, kentimiz ve bölgemizin ekonomik kalkınmasına ve istihdamına olan katkılarından gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz." diye konuştu.


- Çorlu Belediyesi halk oyunları ekibinin başarısı

Çorlu Belediyesi halk oyunları ekibi, Bulgaristan Haskova'da yapılan Uluslararası Etnik Çocuk Halk Dansları Festivali'nden birincilikle döndü.

Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, yapılan Uluslararası Etnik Çocuk Halk Dansları Festivali'ne 12 ülkeden 64 dans grubu ve 2 binden fazla çocuğun katıldığını söyledi.

Halk oyunları ekibinin çeşitli yörelerden gösterileriyle izleyenleri büyülediğini ifade eden Avcı, festivalin çok güzel olduğunu da kaydetti.

Avcı, festivalin geleneksel hale geldiğini belirterek, "Haskova Belediyesi idarecilerinin davetiyle katıldığımız festivalde elde ettiğimiz birincilikten ötürü çok mutluyuz. 12 ülkeden 64 dans grubu ve 2 binden fazla çocuğun katıldığı böylesi bir festivalde elde edilen birincilik onur verici. Çocuklarımızı başarılarından dolayı kutluyorum. Çorlu Belediyesi olarak kültürel ve sosyal alanlarda yaptığımız yatırımların karşılığını almak bizleri ayrıca memnun etti." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.