Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

11:29 09 Haziran 2018
Tekirdağ'dan kısa kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), tarafından Malkara ilçesi içme suyu inşaatının ve ilçeye bağlı Gönence Mahallesi'ndeki İçme Suyu Terfi Merkezinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gönence Mahallesi’nde düzenlenen açılış törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, çalışmalara tüm hızıyla devam edildiğini belirterek, "Proje kapsamında 80 bin 664 metre içme suyu ve isale hattını gerçekleştirmiş olduk. Sadece içme suyu ve isale hattı değil, su depoları ve terfi merkezleri de yaptık proje kapsamında. Bugüne kadar 41 milyonluk bir yatırım gerçekleştirmişiz Malkara’da. Toplamda 20 adet projeyi bitirmişiz. Devam eden 4 de yatırımımız var Malkara ilçesinde." dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise görev sürelerinin sonuna kadar Tekirdağ için aralıksız bir şekilde çalışacaklarını aktardı.

Açılış konuşmalarının ardından merkezin açılışı yapıldı.

- Tekirdağ'da bilgilendirme afişleri asıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı tarafından kentte meydana gelebilecek olası bir afet sırasında vatandaşların öncelikli olarak toplanacağı Afet Toplanma Alanlarının, kolayca bulunabilmesi adına bilgilendirme afişleri asıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri, meydana gelebilecek olası afetler sırasında afet toplanma alanlarının vatandaşlar tarafından kolaylıkla bulunabilmesini sağlamak için Çorlu ilçesinde mahalle muhtarlıkları binalarına, aile hekimliklerine ve otobüs duraklarına afet toplanma alanları bilgilendirme afişlerini astı.

Afişlerde yakın mahallelerde bulunan afet toplanma alanları ve ulaşım güzergahları açıkça gösteriliyor. Afet toplanma alanları ile ilgili yapılan bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları daha sonra diğer ilçelerde de gerçekleştirilecek.

Ayrıca il genelinde toplamda 258 tane afet toplanma alanı bulunduğu belirtildi.

- Klimalı durak hizmet vermeye başladı

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 2017 yılının sonunda başlatılan klimalı otobüs duraklarına yenileri ekleniyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meydanı'nda hizmet vermeye başlayan durağın vatandaşlar tarafından beğenilmesi üzerine harekete geçen Süleymanpaşa Belediyesi klimalı durakların ikincisini okullar bölgesinde hizmete sundu.

Vatandaşları otobüs beklerken kış aylarında yağmur, kar ve soğuklardan, yaz aylarında ise bunaltıcı sıcaklardan korumak için gerçekleştirilen projede durakların engelli vatandaşların da kullanımına uygun olarak tasarlanması beğenildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, bu çalışmayı Trakya'da yapan ilk belediye olduklarını ve bu durakların sayısını artıracaklarını ifade etti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.