Tekirdağ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15:03 13 Temmuz 2018
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Albayrak, mesajında, milletin 15 Temmuz 2016'da istiklal ve istikbali uğrunda yeni bir destan yazdığı belirtti.

Yurtsever vatandaşların canlarını ortaya koydukları mücadele ve milletin dirayeti sayesinde darbeci hainlerin amaçlarına ulaşamadığını aktaran Albayrak şunları kaydetti:

"Yüce Türk milletine mutlu, huzurlu, gururlu, onurlu ve özgür bir şekilde yaşama imkanı sunan Cumhuriyetimiz, iç veya dış kaynaklı olaylardan dolayı zaman zaman zor dönemlerden geçmiştir. Devletimizin yönetimini demokrasi dışı yöntemlerle ele geçirmeyi hedefleyen malum terör örgütü, 15 Temmuz 2016 günü darbe girişiminde bulunmuştur. Hain darbeciler, ülkemizin savunması için alınmış silahlarla, milli egemenliğimizin en temel dayanağı olan TBMM'ye saldırmış, yurdumuzun çeşitli yerlerinde vatandaşlarımızı şehit etmiş, ülkemize maddi ve manevi olarak büyük zararlar vermiştir.

Demokrasinin, Cumhuriyet değerlerinin ve hukuk devleti anlayışının hakim olduğu, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağımız günleri hep beraber görebilmek ümidiyle, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yüce Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.