Tekirdağ

GÜNCELLEME - Tekirdağ'da fabrika yangını

17:02 18 Temmuz 2018
GÜNCELLEME - Tekirdağ'da fabrika yangını

Olay yerine Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ile Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de olay yerine gelerek yetkililerden bilgiler aldı.

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde bir kozmetik fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı.

Ergene İlçesindeki Veli Meşe Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir kozmetik fabrikasının üretim bölümünde henüz bilinmeyen nedenle yangın başladı.

Yangının haber verilmesinin ardından, olay yerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye, UMKE, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Fabrikada çalışan işçiler tahliye edilirken, olay yeri çevresinde güvenlik önemleri alındı.

Yangın nedeniyle fabrikanın çatısı çökerken, zaman zamanda patlamalar meydana geldi.

Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangın, maddi hasara yol açtı.

Kaymakam Kızıltoprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Velimeşe Organize Sanayi Bölgesine yakın bir noktada 50 kişinin çalıştığı bir kozmetik fabrikasında yangın çıktığını söyledi.

Yangının, LPG tankına yakıt yüklemesi yapılırken çıktığı yönünde bilgi verildiğini ifade eden Kızıltoprak, "Şu an itibariyle yangın kontrol altına alındı. Etrafa örtü yangını olmaması için kepçe ile de müdahale ettik. Ufak tefek şu an parfüm şişelerinin patlaması var. Yangını tam kontrol altına almak da bir yarım saati bulacak. İşçilerin tamamı tahliye edildi. Elektrik kesildi. Bölgede güvenlik açısından şu an için sıkıntı yok. Üzücü bir olay ama Allah'a şükür ki can kaybı yok." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.