Tekirdağ

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

12:18 23 Temmuz 2018
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Albayrak, mesajında, haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri olan basının, uygarlığın ilerlemesinde ve demokrasinin gelişiminde çok büyük katkısı olduğunu belirtti.

Dünya üzerinde yaşanan gelişmeler, basına sansürün uygulandığı ülkelerin geri kaldığını, basın özgürlüğün olduğu ülkelerin geliştiğini ve kalkındığını gösterdiğini ifade eden Albakrak şunları kaydetti:

"Bir başka deyişle bir ülkede basının özgürlüğü, demokrasisinin de kalitesini gösteren önemli bir ölçüttür. Yüce Önder Atatürk'ün, 'Basın milletin müşterek sesidir' sözü de bu görüşü desteklemektedir. Tarihimizde basın özgürlüğü, tarihsel süreç içerisinde değişim göstermiştir. Türkiye sansürün uygulandığı, gazetecilerin cezaevlerine atıldığı, kaleme aldıkları yazılar nedeniyle işten atıldıkları veya baskı nedeniyle otosansür uygulamak zorunda kaldıkları dönemleri yaşamıştır. İnanıyorum ki; demokrasimiz ilerledikçe basınımız daha özgür koşullarda çalışma imkanı bulacaktır. Büyük özverilerle çalışan basın emekçilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, sansürün tamamen kaldırıldığı ve özgürlüklerin arttığı günleri hep beraber görebilmek dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.