Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

16:16 27 Temmuz 2018
Tekirdağ'dan kısa kısa

Çorlu Belediyesi tarafından bir yıl önce ücretsiz olarak hizmet vermeye başlayan ve hizmet verdiği günden bu yana yaklaşık 15 bin kişinin faydalandığı WIFI noktalarına yeni WIFI direkleri eklendi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmer Sarıkurt, vatandaşların WIFI hizmet noktalarını daha kolay görmeleri için Atatürk Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, Tarihi Belediye Binası, Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kitap Kafe ve Tenis Kompleksi Tenis Kafe'ye WIFI direkleri dikildiğini söyledi.

Sarıkurt, hali hazırda WIFI hizmeti verilen bölgelerde ücretsiz WIFI hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların öncelikle Çorlu Belediyesi şifresiz ağına bağlanarak açılan ekranda kullanıcı butonu ile kayıt olacağını belirterek, daha sonra kayıtlı telefon numaralarına gelen doğrulama koduyla kullanıcı hesabı oluşturan vatandaşların sisteme giriş yaparak WIFI hizmetinden ücretsiz faydalanabileceklerini kaydetti.

Sarıkurt, sosyal belediyecilik anlamında çalışmalarına devam ettiklerini dile getirerek, ''Biz, sadece rutin belediyecilik hzimetlerini yürütmekle kalmıyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında birçok ilki ilçemizde vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. WIFI direkleri de bunların arasında olan hizmetlerimizden'' dedi.

- Personel AŞ işçileri sağlık kontrolünden geçirildi

Çorlu Belediyesi Personel AŞ'ye bağlı olarak çalışan işçilere iş sağlığı ve güvenliği portör muayenesi yapıldı.

Çorlu Belediyesi Personel AŞ Genel Müdürü İskender Coşkun, işçilerin 6331 sayılı yasa kapsamında sağlık kontrolünden geçirildiğini söyledi.

Bağlı oldukları birimler esas alınarak gerçekleştirilen kontroller kapsamında işçilere kan ve idrar tahlili, akciğer filmi, EKG, tansiyon, röntgen ve işitme testi tetkikleri yapıldığını ifade eden Coşkun, kontrollerin yasalar gereği rutin aralıklarla devam edeceğini kaydetti.

Coşkun, ''Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik kapsamında tetkikler yapılıyor. Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konularına önem veriyoruz. Onlar bizim için çok önemli." diye konuştu.

- Ergene Belediyesi 280 çocuğu sünnet ettirdi

Ergene Belediyesince boza festivali ve sünnet şöleni kapsamında bu yıl da 280 çocuk sünnet ettirildi.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yaptığı açıklamada, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da sünnet çağına gelmiş çocukları sünnet ettirdiklerini söyledi.

Özel bir hastanede gerçekleştirilen sünnet operasyonlarında Ergene Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü biriminin, ailelerin bu özel günlerinde başından sonuna kadar yanlarında olduğunu ifade eden Yüksel, her gün evlerinden alınarak hastaneye götürülen çocukların uzman doktorlar tarafından sünnet edildiğini kaydetti.

Yüksel, eylül ayında yapılacak olan sünnet şöleni kapsamında hastanede sünnet olan çocuklara Ergene Belediyesi tarafından çeşitli hediyelerin de verildiğini dile getirerek, ''Çocukların erkekliğe ilk adımı atmalarında onların yanlarında oluyoruz. Bu bizim için çok önemli. Bu geleneksel şöleni her yıl olduğu gibi bu yıl da yapıyoruz.'' dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.