Tekirdağ

Süleymanpaşa Belediyesinin geri dönüşüm çalışmaları

09:42 02 Ağustos 2018
Süleymanpaşa Belediyesinin geri dönüşüm çalışmaları

Süleymanpaşa Belediyesi, geri dönüştürülebilir atıkların ayrıştırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, son olarak plastik şişelerin geri kazanılması için 5 adet plastik şişe toplama istasyonu üç farklı mahalleye yerleştirildi.

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma ile 100. Yıl ve Kumbağ mahallelerine 2'şer, Altınova Mahallesine ise 1 adet olmak üzere toplam 5 plastik şişe toplama istasyonu kullanıma sunuldu.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, doğayı hep birlikte korumak için herkesin çalışması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Belediye olarak dönüştürülebilen atıkların tamamının geri kazanılması için bütün imkanlarımızla çalışıyoruz. İşe kendimizden başladık. Resmi kurumlar, özellikle kağıt ve plastik atıkların yoğun olarak üretildiği yerlerdir. Süleymanpaşa Belediyesi, geçtiğimiz aylarda dahil olduğu 'sıfır atık' projesi kapsamında, tüm birimlerinde kağıt, cam, plastik ve metal atıklarını ayrı olarak biriktirmekte ve geri dönüştürülmesini sağlamaktadır. Kentimizde de bu bilincin yerleştirilmesi ve geri dönüşümlü atıkların kaynağında ayrıştırılarak toplanması amacıyla çeşitli çalışmalar yapıyoruz."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.