Tekirdağ

Tekirdağ'a sentetik futbol sahası yapılacak

12:13 14 Ağustos 2018
Tekirdağ'a sentetik futbol sahası yapılacak

Tekirdağ Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Süleymanpaşa ilçesine iki sentetik futbol sahası yapılacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 Kasım Sentetik Futbol Sahası'nın zemininin yenilendiğini belirtti.

İle iki yeni sentetik futbol sahası yapılacağını ve bunun zaruri bir ihtiyaç olduğunu aktaran Kardaş, şunları kaydetti:

"Namık Kemal Stadı ile ilgili bakım onarım çalışmalarımız devam ediyor. Şu an Namık Kemal Stadı'nda eski çimimiz tamamen kaldırılıp alt tarafta drenaj sulama sistemi ve çevre düzenlemesi ile beraber doğal çimimiz serilmiş durumda. Namık Kemal Stadımızı yeni sezona hazırlamış bulunuyoruz. Amatör müsabakaların oynandığı 13 Kasım Sentetik Futbol Sahası'nın çimleri ömrünü tamamlamış bulunuyor. Biz buranın kullanıma uygun olmadığını tespit ettik.

Yenileme çalışmalarına başladık. 2 ay gibi bir süre sonunda da yeni zeminle amatör klüplerimizin hizmetine sunacağız. İlimizde kulüp sayısının fazla olması ve tek bir sentetik saha olması ciddi bir sorun oluşturuyordu. Bakanlığımızın yatırımları ile beraber yeni yapacağımız buz patenin hemen yanında iki tane daha sentetik futbol sahası yapacağız. Böylece sentetik futbol sahası sayısı ilimizde üçe çıkmış olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.