Tekirdağ

Zafer Bayramı'na doğru

15:34 29 Ağustos 2018
Zafer Bayramı'na doğru

- AK Parti Hayrabolu İlçe Başkanı Güven

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilcisi Ali Güz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Güz mesajında, Türk milletinin büyük sıkıntı ve yokluklar içinde verdiği var olma mücadelesinin zaferle taçlandırılmasının simgesi olan 30 Ağustos'un 96. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarıldığını ifade eden Güz, şunları kaydetti:

"Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, 30 Ağustos Zaferi ile tüm mazlum halklara da örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum."

AK Parti Hayrabolu İlçe Başkanı Egemen Türkay Güven de işgale uğramış, büyük zorluk ve yokluklar içerisindeki bir milletin istiklal mücadelesini taçlandıran Büyük Zafer'in 96. yıl dönümünün kutlandığını belirtti.

Türk milletinin 30 Ağustos'ta dik bir duruş sergilediğini aktaran Güven, "30 Ağustos Zaferi vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklal savaşımızın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum." ifadelerini kullandı.

- Belediye Başkanı Uyan

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ise Türk milletinin 30 Ağustos Zaferi'yle tüm dünyaya onurlu ve saygın yaşama kararlılığı gösterdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşıyla kadın erkek, genç yaşlı tüm fertleriyle hep birlikte bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini kanıtlayan milletimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik cumhuriyetle de çağdaş yaşam seçimini ortaya koymuştur. Cumhuriyeti ve onun değerlerini korumak bizlere bu büyük zaferleri armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan kahramanlarımıza karşı da en önemli sorumluluğumuzdur. 30 Ağustos Zaferi'nin 96. yılında cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.