Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

14:51 03 Ekim 2018
Tekirdağ'dan kısa kısa

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı zaman dilimlerinde işletmeleri etiket, tarife ve fiyat uygulamalarına uyup uymadıkları konusunda denetlemeye devam ettiklerini bildirdi.

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri etiket, tarife ve fiyat kontrolü denetimlerini sürdürüyor.

Uçar, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunun 54. maddesi gereğince işletmeleri denetlediklerini belirterek, "6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunun 54. maddesi kapsamında ilgili bakanlık ve bağlı kurumları, belediyeler ve ilgili odalar yasa hükümlerini uygulamak ile görevliler. Biz de Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak ilgili kanun gereğince ürün satışı yapan işletmeleri etiket, tarife ve fiyat listeleri yönünden denetlemeyi sürdürüyoruz.'' dedi.

Bu kapsamda rutin kontrollerimizin dışında vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendirdiklerini söyleyen Uçar, müşterilerini yanıltarak satış yapan işletmeler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapıldığını kaydetti.

- Ergene'de yol yapım çalışmaları

Ergene Belediyesi, ilçe genelinde yol yapım çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Mahallesi Yunus Emre Caddesi, Yeşiltepe Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi ile Yıldırım Beyazıt caddelerinde asfalt öncesi kazı çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin ilçe genelinde yol bakım onarım çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yüksel, ilçenin tüm alt yapı sorununu çözmek için özverili çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yüksel, Sağlık ve Yeşiltepe mahallelerinde belirlenen sokak ve caddelerde çalışmaların devam ettiğini belirterek, ''Ekiplerimiz belirlenen bölgelerde hummalı bir çalışma yapıyor. Kış ayları gelmeden ve hava şartları güçleşmeden çalışmalarımızı tamamlayarak halkımıza daha refah bir ortam sağlamak istiyoruz.'' dedi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.