Tekirdağ

Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu toplandı

09:51 04 Ekim 2018
Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Tekirdağ'da İl Koordinasyon Kurulu’nun 2018 yılı dördüncü dönem toplantısı yapıldı.

Vali Vekili Tayyar Şaşmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, kaymakamları, ilçe belediye başkanlık yetkilileri ve il müdürleri katıldı.

Tekirdağ'daki yatırımlar hakkında katılımcılara bilgi veren Şaşmaz, ilde toplam 285 projenin bulunduğunu, bu projelerden 32’si tamamlanmış, 147’sinin devam ettiğini, 106 projeye ise yeni başlanıldığını belirtti.

Tekirdağ'da yürütülen projelerin toplam tutarı 6 milyar 470 milyon lira olduğunu aktaran Şaşmaz, şunları kaydetti:

"Önceki yıllarda 1 milyar 654 milyon lira harcanmış, 2018 yılında gönderilen ödenek 897 milyon lira olup, dönem sonu harcaması ise 612 milyon lira olarak gerçekleşmiştir. Projelerin dağılımı; tarım 56, madencilik 6, enerji 19, ulaştırma 51, eğitim 77, sağlık 22, turizm 2 ve D.K.H. (Diğer Kamu Hizmetleri) 52’dir. Devlet yatırımlarının temel amacı, vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunu artırmaktır. Bu açıdan yatırımcı kuruluşlarımızın 2018 yılı programları gereği, bütçe yılı içinde bitirmeleri gereken projelerini, elbirliği içerisinde mutlaka sene sonuna kadar tamamlamalarını ve 2019 yılı içinde ayrılan ödeneklerin yerinde kullanılmasını, kurumlarımızın yatırımlarını gerçekleştirmede karşılaştıkları sıkıntı ve sorunlarını en kısa sürede gidermelerini, koordinasyon gerektiren durumda Valiliğimizin mutlaka bilgilendirilmesini rica ediyorum."

Toplantı, yatırımcı bölge kuruluşlarının sunumlarının ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.