Tekirdağ

Tekirdağ'da hentbol kış spor okulları seçmeleri

10:22 08 Ekim 2018
Tekirdağ'da hentbol kış spor okulları seçmeleri

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bünyesinde il ve ilçelerde faaliyetleri gerçekleştirilen kış spor okullarında hentbol branşında seçmeler başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hentbol antrenörü Mustafa Kör, Vali Enver Salihoğlu Orta Okulu'nda kış spor okulları hentbol seçmeleri için çocuklarla bir araya geldi.

Antrenör Kör, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak daha başarılı ve milli takıma kazandırılacak sporcular yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Kör, hentbol sporuna gönül vermiş tüm çocukları hem spora davet edip hem de yetenekleri doğrultusunda onları spor branşlarına yönlendirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Her spor branşının kendine özgü özellikleri olduğu gibi hentbol branşında da ayırt edici özelliklerden biri de takım mantığının, hızın ve güçlü bir fiziksel kondisyonun olması gereklidir. Hentbol çok çalışmayı gerektiren sporlardan birisi. Azim ve sorumluluk duygusunu geliştirdiği gibi hareket halinde iken düşünmeyi de öğretir. Beden ve ruh sağlığınında çocuklar için olumlu faydaları yadsınamaz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.