Tekirdağ

Genç çiftçilere arıcılık malzemesi desteği

16:10 11 Ekim 2018
Genç çiftçilere arıcılık malzemesi desteği

Tarım ve Orman Bakanlığının kırsal kalkınma destekleri kapsamında Tekirdağ'da arıcılık projeleri bulunan genç çiftçilere 30 bin lira değerinde arıcılık malzemesi verildi.

Malkara Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü önünde düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tekirdağ Arıcılar Birliği Başkanı Güneş Aytaç, AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Murat Kızıltan ve destek almaya hak kazanan genç çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Vali Mehmet Ceylan, ilçelerde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığa yönelik hibe destekleri sağlandığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Yine mantarcılık, seracılık üzerine destekler sağlandı. Bugün de kişi başı 30 bin lira değerinde kovanı aletleriyle birlikte 11 genç çiftçimize vereceğiz. Bölgemiz gerçekten ayçiçeği açısından ve diğer bitki florası açısından zengin bir bölge, arıcılığa uygun bir bölge. Şarköy, Malkara, Hayrabolu, Saray ve Süleymanpaşa ilçelerimizde arıcılık oldukça gelişiyor. Ama yeterli değil. Arıcılıkta asıl önemli olan gezginci arıcılıktır. Bunun geliştirilmesi lazım. Sadece bir bölgede bu işi yürüttüğümüz zaman hem gelir açısından, hem de verimlilik açısından tam istediğimiz seviyeye ulaşamıyoruz. İnşallah verilen bu desteklerle arıcılık gelişir ve bölgemizde ayrı bir gelir kaynağı olur."

Zekeriya Sarıkoca da 2016 yılından bu yana toplamda 157 genç çiftçiye 4 milyon 710 bin lira hibe desteği sağlandığını belirtti.

Tekirdağ Arıcılar Birliği Başkanı Güneş Aytaç ise Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tekirdağ Valiliğine arıcılığa verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Vali Ceylan ve protokol üyeleri, hibe desteği almaya hak kazanan 11 çiftçiye, hem belgelerini, hem de 30 bin lira değerindeki malzemeleri teslim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.