Tekirdağ

NKÜ'de uluslararası öğrenciler için oryantasyon programı

09:31 17 Ekim 2018
NKÜ'de uluslararası öğrenciler için oryantasyon programı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla bölüme yeni kayıt yaptırarak eğitime başlayan uluslararası öğrencilerinin okula uyumunu kolaylaştırmak amacıyla oryantasyon programı düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonunda yapılan programla, üniversiteye kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerin üniversitenin olanaklarından en iyi şekilde yararlanması ve eğitimleri boyunca gerekli olabilecek her türlü bilginin verilmesi hedeflendi.

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Sümbül, akademisyenler ile uluslararası öğrenciler katıldı.

NKÜ Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Güven Avcı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü Yabancılar Çalışma Grubu Başkanı Hamza Demir programda sunum yaptı.

Sunumunda Avcı, üniversitenin tarihi, düzenlenen ücretsiz kurslar, öğrenci toplulukları ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünün faaliyetleri hakkında bilgi verirken, 40 farklı ülkeden 690 uluslararası öğrenciyi bünyesinde barındıran Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde sık sık bir araya gelinerek bu alanda çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Soysal da üniversitenin bulunduğu konum gereği uluslararası öğrencileri daha çok misafir etmek istediğini, dallarına göre onları kendi ülkelerinin, ülkenin aydınlık geleceğine yetişmiş bireyler olarak katmak çabasıyla her türlü süreci sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Uluslararası öğrenciler de dilek ve önerilerini iletebilmeleri için toplantılar düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.