Tekirdağ

Telefon dolandırıcıları yakalandı

12:36 28 Kasım 2018
Telefon dolandırıcıları yakalandı

Gözaltına alınan zanlıların işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Telefonla aradıkları yaşlıları dolandırdıkları tespit edilen 3 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Çanakkale'de yaşayan Mahide Aranır, dolandırıldığını belirterek polise şikayette bulundu. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte olaya ilişkin geniş çaplı çalışma başlattı.

Yapılan detaylı araştırmada zanlıların Çanakkale'de ikamet eden Mahide Aranır'ı 7 ve 9 Ekim tarihlerinde kendilerine polis süsü vererek aradıklarını, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine çağırdıklarını yaşlı kadından önce 300 bin ardından da 150 bin lira para aldığını belirledi.

Para alışverişinin yapıldığı bölgedeki 20 iş yerinin güvenlik kameralarını izleyen polis ekipleri, şüphelilerin kimliklerini ve kullandıkları araçları belirledi.

Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu önce zanlılardan Emre D. polis ekiplerince yakalandı. Polis ekipleri daha sonra Hakan D. ve Zeynel K'yı da yakalayarak gözaltına aldı.

Emre D'nin üzerinde bulunan ve dolandırıcılıkla elde edildiği tahmin edilen 66 bin lira, İstanbul'un Pendik ilçesinde yaşayan bir müştekiye teslim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.