Tekirdağ

"Korkma" Tekirdağ'da sahnelendi

09:13 21 Aralık 2018
"Korkma" Tekirdağ'da sahnelendi

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının Milli Şair Akif’in hayatını genç nesillere daha iyi anlatabilmek olduğunu söyledi.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler ile Çanakkale Destanını anlatan "Korkma" konulu tek kişilik oyun, Tekirdağ'da sahnelendi.

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Namık Kemal Üniversitesinin Rektörlük Konferans Salonunda sahnelenen, Ahmet Yenilmez'in yazıp oynadığı, Milli Şair Akif’in hayatından bazı kesitler ve Çanakkale destanının anlatıldığı tek kişilik oyunda duygu dolu anlar yaşandı.

Yenilmez, Tekirdağ'da güzel bir izleyici kitlesi olduğunu ve tiyatro gösterisinin diğer illerde de aralıklarla devam edeceğini belirterek, "Tiyatro etkinliğine vatandaşların yanı sıra okullardan öğrenciler gelerek katılma imkanı buldular. Burada asıl amacımız, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u daha iyi anlamak ve onun idealleri uğrunda nasıl bir gençlik yetiştirebiliriz konusunda bir hedef tutturmaktır." dedi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.