Tekirdağ

Üniversiteliler Tekirdağ'daki sorunlu arazileri tespit etti

13:55 12 Şubat 2019
Üniversiteliler Tekirdağ'daki sorunlu arazileri tespit etti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrencileri Süleymanpaşa ilçesindeki sorunlu arazilerin tespit edildiği serginin açılışı gerçekleştirildi.

Fen-Edebiyat Fakültesinde açılan sergide 45 öğrencinin tespit ettiği 45 arazinin projeleri sergilendi. Sergi açılışına katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, öğrencilerden sorunlu arazi ve yapılar hakkında bilgiler aldı.

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Saadet Yüncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süleymanpaşa'daki bina ve arazilerden hasarlı ve eksik olanları tespit ettiklerini söyledi.

Sorunlu araziler için projeler gerçekleştirdiklerini ancak projelerin tam olarak bitmediğini ifade eden Yüncü, şu ifadeleri kullandı:

"45 öğrencimizle birlikte sergi açılışımızı gerçekleştirdik. Sergimiz Tekirdağ'daki sorunlu arazileri mevcut durumda var olan ama kötü şekilde kullanılan ve problem yaratabilecek durumlardaki bölümleri tespit ettik. Bu sorunlu arazileri, sorunlu binaları tespit edip 45 öğrencimizle birlikte çözüm odaklı proje gerçekleştirdik.

Projelerimizi çözüm odaklı gerçekleştirirken sorunlu arazilerin tarihini, korunma altına alınabilecek arazileri araştırdık. Öte yandan yeni yapılan binaların da bazı bölümlerinin iyi yapılmadığını eksik olduğunu gördük. Bunları tespit edip not ettik. Çalışmalarımız sürüyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.