Tekirdağ

Kumru yuvasını bozmamak için satmadı

07:14 05 Mayıs 2020 13 Yorum Var
Kumru yuvasını bozmamak için satmadı

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir esnaf, satışa sunduğu koltuk kılıflarının üzerine bir kumrunun yuva yaptığını görünce, yuvayı bozmamak için koltuk kılıfını satmaktan vazgeçti.

İşletme sahibi Murat Söylemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce dükkanına giren bir çift kumrunun koltuk kılıfı üzerine yuva yaptığını anlattı.

Yuvada 4 yumurta olduğunu belirten Söylemez, "Satılık olan oto kılıfının üzerine yuva yaptılar. Daha sonra yumurta ve kuluçka dönemi başladı. Bizler de onları dükkanda rahatsız etmemeye çalışıyoruz. Yavruların çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Kuşların yuvası bozulur diye müşterisi olmasına rağmen koltuk kılıfını satmadığını dile getiren Söylemez, kılıfı yavrular yumurtadan çıkıp büyüdükten sonra satacağını müşterinin beklediğini söyledi.

YORUMLAR

13 Yorum Var
  • Doğan menengic 3 yıl önce Şikayet Et
    Kumru iki yumurtadan fazla yapmaz yüzbaşıda bir kac ınce valiyle yapar o yuva başka yerden alınma kumru yuvası kesinlikle değildir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Yumurtalarda sanki pilic yumurtasi gibi küük birde kumru yumurtasi kahverengimsi gibi olmuyormuydu.? Hmm ben bu i$e kil oldum abi.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Kumru değildir o, kumrular çok beceriksiz yuva yapar. İki çalı koydu mu hemen yumurtlar ,hem bunlar da çok ,en fazla iki olur yumurta
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ahmet Dilek 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne ince davranış göstermiş vaybe diger esnaf stokçuluk yapıp fiyatları tırmandırırken o kuş yuvasını bozmamış...
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi insan. hayvanları çok iyi tanırım işyerimin önünd hergün kumruları yemliyorum.ancak kumru çok tembel kuştur yuvasında 3-5 çalı çöp koyarak yapar ,bu yuva sanki leylek yuvası hiç kumrunun işine benzemiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.