Tekirdağ

Bu hayvanı avlayanlar ve yuvasını bozanlar yandı

14:26 03 Haziran 2020 4 Yorum Var
Bu hayvanı avlayanlar ve yuvasını bozanlar yandı

Tekirdağ'da karacaları avlayanlara 13 bin 888 TL tazminat bedeli para cezası, yuvalarını bozanlara ise 628 TL idari para cezası kesiliyor.

Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bölgemiz, karaca popülasyonu açısından oldukça zengin. Bu hayvanların yavrulama döneminde ve yavrularıyla birlikte olduklarından anneleri tarafından asla terk edilmiyor. Karacalar kendi doğal ortamları haricinde insan yerleşimi ve insana karşı çok hassas hayvanlardır. Doğal hayatlarının dışında müdahale olduğunda yavrularını bırakıp gidebilirler. Karacaların özellikle bu dönemlerde alt kesimlerde çay ve fındık bahçelerinde dahi doğum yaptığını görmekteyiz. Vatandaşlardan özellikle ricamız, bu yavrulara dokunmamaları. Hiçbir anne karaca yavrusunu doğaya bırakıp terk etmez, mutlaka insan müdahalesi olduğu için bir yerlere saklanmıştır” denildi.

Avlayan ve yuva bozan yandı

Açıklamanın devamında, “Bu yüzden yavruya dokunmadan oradan uzaklaşarak yavrunun annesi ile buluşmalarını sağlamaları gerekmektedir. Kesinlikle yavru sahipsiz mantığı ile bu yavruları almamaları gerekir. Vatandaşlarımızın, karacaları evlerinde saklayarak yetiştirmelerinin de yasak olduğunu bilmelerini istiyoruz. Doğal yaşamındaki karacalara müdahale etmesinler, bu canlılar oldukları gibi yaşasınlar. İnsanlarımızın bu dönemlerde daha bir dikkatli ve kontrollü bir şekilde davranmaları gerektiği, özellikle yavruladıktan sonra yavru karacaları analarından ayırmamaları için gereken hassasiyetin mutlaka gösterilmesi ve bu hassasiyetin doğada bulunan tüm hayvanlar için de gösterilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca bu tür hayvanları avlayanlara 13 bin 888 TL tazminat bedeli para cezası, yuvalarını bozanlara ise 628 TL idari para cezası kesiliyor.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Ayarcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ceza az...en az 50000 TL olsun... caydırıcı olsun...
    Cevapla
  • Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu cezalar yeterli deyil. Çok daha ağır cezalar verilmesi gerek. yasalarımız bu insanlara karşı gerçekten caydırıcı deyil. Bu tür insanlar bu suçu işlerlerse silahı birdaha eline almaya cesaret edemeyecek cezalarla karşılaşmalı ki bir bedeli olduğunu bilsin.
    Cevapla
  • Memoli 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğanın zenginliği yaban hayvanlarını koruyalım. Tabiatın düzenini bozmayalım. Eğer bu düzeni bozarsak bize yansıması çok kötü olur bunu unutmayalım. Yaratılanı sev Yaratandan ötürü.
    Cevapla
  • Mrt 3 yıl önce Şikayet Et
    O kadar abartılı bi ceza değil bence, yaptırımlar ağır olacak, o kadar ağır olacak ki bir kimse suç işlerken bir kez değil, binlerce kez düşünmesi lazım, ben bu suçu işlersem ne olur diye, zaten kimsenin de cezayı taktığı yok, yakalanmazsam sorun yok diyor, yakalanırsamda bi şey olmaz diyor böyle yani
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.