Tekirdağ

Hırsızlar şehitliğe dadandı! Bakın neyi çaldılar

13:11 24 Şubat 2021 9 Yorum Var
Hırsızlar şehitliğe dadandı! Bakın neyi çaldılar

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Şehitliği'nde, şehit mezarlarının başında bulunan pirinç bayrak direkleri çalındı.

Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Çorlu Şehitliği'nde, bir ay önce şehit mezarlarının başında bulunan pirinç bayrak direkleri çalındı. Pirinç bayrak direklerini çalan şüpheli O.B., polis tarafından yakalandı.

Sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan O.B. bayrak direklerini satmak için çaldığını söyledi.

 'ŞEHİTLİK AYDINLATILDI'

Suriye'de 2016 yılında terörist unsurlara yönelik yapılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Akın Acar'ın (23) annesi Hanife Acar, yaşanan hırsızlık olayına tepki gösterdi.

Anne Acar, "Bizim kıymetlilerimiz burada yatıyor. Pek çok çocuğumuzun pirinç bayrak direğinin çalınmasından dolayı çok üzüldük.

Sağ olsun valimiz ve kaymakamımız ile belediye başkanlarımız ön ayak oldu, bayrakları yenileyecekler. Şehitliğin 24 saat korunması için güvenlik kameraları takılacak. Aydınlatma sistemi kuruldu.


 Bundan sonra evlatlarımızın yattığı şehitlikte 'Yine bir hırsızlık olur mu? ' diye korkmayacağız. İlk duyduğumda 'Şehidimizin bayrağı dedim, bu yapılır mı?' dedim. Kıymet verdiğimiz çocuklarımız bizim için, vatanımız için şehit olan çocuklarımızın bayrağı çalınıyor, çok üzüldüm" diye konuştu.

24 SAAT İZLENECEK

Hırsızlık üzerine Çorlu Kaymakamlığı, şehitliğe aydınlatma sistemi kurdu, 24 saat gözetilecek güvenlik kamerası kurulması için de çalışma başlattı.

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    Tekirdağda çingen çoktur ve çalanda çingendir,çingenler çoğunlukla göçebe ve vatansız bir soya mensup oldukları için bulundukları vatana ve o vatanın şehitlerine saygıları pek olmaz,tabii hepsi demiyorum,arada bulunduğu vatana yerleşmiş,dürüst hayat sürenleride var.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • HASAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam bir daha hırsızlık yapar mı hiç. Çok caydırıcı ceza almış...Bide bayrakları satmak için çaldım demiş, sanki başka bir yerine monte edecekti. ...Hırsızları ve katilleri şeriata göre cezalandırmazsak bu işler bitmez... en doğru hüküm ALLAH'ın hükmüdür...
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Hay ceza yasamızın içine .... Ne dandik bir ceza yasamız var ve o kadar farklı yorumlara açık ki hakim efendilerin vicdanına kalmış. Aynı olay aynı suça bir hakim 12 yıl verir bir hakim serbest bırakır. Ne adalet yaa
    Cevapla
  • cüdan 3 yıl önce Şikayet Et
    ne diyeyim. cehaletin bu kadarı. bilmiyor ki aldığı nefesi onlara borçlu...
    Cevapla
  • TÜLÜTABAK 3 yıl önce Şikayet Et
    Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması müthiş caydırıcı ceza olmuş. Bu hırsız dersini almıştır. Bir daha asla hırsızlık yapmaz. :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.