Tekirdağ

Evlat edinmek için başvurdukları Suna'nın kahreden ölümü

15:06 13 Ocak 2023 13 Yorum Var
Evlat edinmek için başvurdukları Suna'nın kahreden ölümü

Tekirdağ Çorlu'da annesi öldükten sonra babası tarafından komşusuna teslim edilen 14 yaşındaki engelli Suna Eser, evlatlık işlemleri sürerken hayatını kaybetti.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 3 yıl önce annesi ölen, engelli Suna Eser'e (14), komşuları 3 çocuk annesi Hadiye Tuna sahip çıktı. Tuna ailesi, 3 yıldır evlerinde baktıkları Suna’yı babası Mehmet Eser'in de rızasıyla evlat edinmek için mahkemeye başvurdu. Mahkeme sürerken rahatsızlanan Suna Eser, yaşamını yitirdi.

​Nusratiye Mahallesi'nde mobilya ustası Mehmet ile Ayşe Eser'in tek çocukları Suna, 2 yaşındayken havale geçirince ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Uzun süre tedavi gören Suna, konuşamaz, hareket edemez ve tepki veremez hale geldi. Annesi Ayşe Eser, 3 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybedince Suna, babası Mehmet Eser ile baş başa kaldı. Kızına bakmakta zorlanınca komşuları Tuna ailesine giden Mehmet Eser, "Ben artık kızıma bakamıyorum. Size getirdim" dedi. Mehmet Eser, Suna'yı kabul eden aileye noterden, hastanelerdeki sağlık işlemlerini, tedavilerini yaptırmaları yönünde vekalet verdi. Hadiye ve Ramazan Tuna çifti, engelli Suna'ya sahip çıkıp, tüm ihtiyaçlarını gönüllü olarak karşılayarak bakımını üstlendi.

Suna'ya yıllardır bakan aile, onu evlatlık almaya karar verdi. Ramazan Tuna, eşinin Suna'yı çok sevdiğini, Suna'nın da eşine çok bağlı olduğunu belirterek, babası Mehmet Eser'e çocuğu kendi nüfuslarına almak istediklerini söyledi. Bunun üzerine Mehmet Eser, Aile Mahkemesi'ne başvurarak, kızının Tuna ailenin üzerine geçirilmesi için dilekçe ile başvuruda bulundu. Tuna ailesi de aynı mahkemeye Suna Eser'i evlatlık edinmek için başvurdu.

Mahkeme sürerken, rahatsızlanan Suna Eser, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Suna, dün ilçede gözyaşlarıyla toprağa verildi. 

YORUMLAR

13 Yorum Var
  • turko 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim iyilik meleklerinin sayısını artırsın
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • aksaray 1 yıl önce Şikayet Et
    şu Allahın işine bakın engelli bir çocuğu bir aile evlat edinmek isterken çocuk hastalanıp ölüyor. yahu bu devirde o kadar insan vardı doğurduğu çocuğu çöpe atıyorlar . hadiye tuna hanıma ve eşine teşekkür ediyorum allah iki cihanda yüzlerini ak eyler inşaallah. Allah size verdiği merhameti inşaallah bütün insanlarada verir.
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Sizden Razı olsun iki cihanda cennetini yaşatsın inşallah o melek kızın sevabı size yeter...
    Cevapla
  • Fuat Paşa 1 yıl önce Şikayet Et
    "Onlar, kendileri (yemek) istedikleri halde yiyeceği yoksula, yetime ve esire ikram ederler. Bu tutumları sebebiyle Allah onları o günün dehşetinden korur; yüzlerine aydınlık, gönüllerine sürur verir. Sabretmelerine karşılık onları cennetle ve ipekli giysilerle ödüllendirir. Orada etrafa göz gezdirdiğinde benzersiz nimetler ve muhteşem bir saltanat ­görürsün. “Bunlar sizin ödülünüzdür, çabanız boşa gitmemiştir.” " İnsan Suresi 8., 11-12, 20,22. Ayetler. Kıyametin üzerimize kopmaması böyle Cennetlik (inşallah) insanların sayesindedir. Elhamdülillah, Rabbim sayılarını artırsın.
    Cevapla
  • Cesuryurek 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüce gönüllü İnsanlar Allah sizi hem bu dünyada hemde Ahiretinde şu yavruyu mutlu ettiğiniz gibi Rabbim size daha fazlasıyla ikramda bulunsun. Bu devirde insan evladına anasına babasına bu muameleyi yapmazken sizin böyle bir sorumluluğu istemenizi yüce gönülden takdirle karşılıyor. Şükranlarımı sunuyorum. Allah sizlerden Razı olsun İnşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.