Tokat

Çiftçilerin "pancar sırası" yorgunluğu

11:54 22 Ekim 2015
Çiftçilerin "pancar sırası" yorgunluğu

Tokat'ta şeker pancarını teslim etmek isteyen üreticiler, araçlarıyla kantar önünde uzun kuyruk oluşturuyor.

Merkeze bağlı Çamlıbel beldesindeki kantara ürettikleri pancarları traktörle getiren çiftçiler, Tokat-Sivas karayolunda uzun kuyruk oluşturdu. Pancarı teslim etmek için bir kaç gün bekleyen çiftçiler kimi zaman sıra tartışması da yaşıyor.

Çiftçiler pancarı kantara teslim etmek için 2-3 gün sıra beklemek zorunda kaldıklarını, karayolundaki traktör kuyruğunun da trafik için tehlike oluşturduğunu belirtiyor.

Pancarını teslim etmek isteyen üreticilerden 65 yaşındaki Mustafa Çabuk, AA muhabirine, yıllardır pancar üretimi yaptığını söyledi.

Her yıl pancar teslim etmek için uzun kuyrukların oluştuğunu anlatan Çabuk, "Tarlalarımızdan traktörlere yüklediğimiz pancarı teslim etmek için bekliyoruz. Burada sıra çok, pancarı teslim etmek için 2 gün burada bekliyoruz. Burada yatıyoruz. Can güvenliğimiz yok. Kaza ile her an karşı karşıyayız. Her sene burada yaralamalı ve ölümlü trafik kazası oluyor. Geçen akşam burada yine kaza olmuş" dedi. 

Çamlıbel kantarına 25 köyün pancar teslim ettiğini dile getiren Çabuk, şöyle konuştu:

"Her sene böyle sıkıntı oluyor. Birine, 'niye araya girdin' desek kavga başlıyor. Pancar dairesi bir görevli verse, 'araya girme derse' kavga olmaz. Biz dersek kavga etmek zorunda kalıyoruz. Her sene hasat mevsiminde 6 ila 10 kez sıra bekliyoruz. Yetkililer kantar için bir yol yapsınlar. Ana yolda durmayalım. Kazayı önleyelim."

- "İlk önce can güvenliği"

Çiftçilerden Bünyamin Gençay ise "Burada 2-3 gün bekleyenler oluyor. Gece burada kalanlar oluyor. Köyleri uzak olan var. Aç bekleyenler oluyor. Ana yol üzerinde 150-200 traktör var. Her gün kaza ile burun buruna. Burada her yıl kaza oluyor. Burada ışık yok, uyarıcı levha yok. İlk önce can güvenliği" dedi.

Üreticinin beklemekten ve yorgunluktan gerginleştiğini de ifade eden Gençay, yetkililerden bu duruma çözüm bulmalarını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.