Tokat

Bağımlılıktan kurtuldu şimdi başkaları için çaba gösteriyor

11:09 13 Aralık 2015
Bağımlılıktan kurtuldu şimdi başkaları için çaba gösteriyor

RECEP BİLEK - Tokat'ta 19 yıl önce Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) sayesinde alkol ve madde bağımlılığından kurtulan 64 yaşındaki Hadi Özgen, şimdi de Tokat Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bünyesindeki merkezde tedavi gören bağımlılara gönüllü danışmanlık yapıyor.

Niksar ilçesinde oto lastik satışı yapan Özgen'in aile ve iş yaşamı, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle bozuldu. 1996 yılında İstanbul AMATEM'de tedavi gören Özgen'in yaşamı, bağımlılıktan kurtulduktan sonra tekrar düzene girdi.

Tecrübelerini bağımlılıktan kurtulmak isteyenlere aktarmak isteyen Özgen, bir yıldan bu yana Tokat AMATEM'de tedavi gören hastalara gönüllü danışmanlık yapıyor. 15 günde bir AMATEM'e giden Özgen, hayatından örnekler vererek hastaların bağımlılıktan kurtulmalarına vesile olmak için çaba sarf ediyor.

- Özenti sonucu başladı, bağımlı oldu

Özgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 sene önce AMATEM'den taburcu olduktan sonra hastaneyle irtibatını koparmadığını söyledi. Hastaneyle kurduğu iletişim sayesinde bir daha bu hataya düşmediğini vurgulayan Özgen, "30 yıl alkol, 26 yıl da madde bağımlılığım vardı. 1996 yılında tedavi görerek bunlardan kurtuldum" dedi. 

Madde kullanımına arkadaşlarıyla bir özenti sonucu başladığına dikkati çeken Özgen, bir süre sonra bağımlı olduğunu, bunun da hayatındaki her şeyi bozduğunu kaydetti.

Eşiyle arasının bozulduğunu, işlerinin kötü gittiğini anlatan Özgen, "Çocuklarımla ilişkilerim kopmaya başladı. İşime sahip çıkamaz hale geldiğim zaman artık bu işin sonunun olmadığını anladım. Bir televizyon programında İstanbul'da alkol ve madde bağımlılarının tedavi edilebileceğini öğrenince İstanbul AMATEM'e gidip teslim oldum. 38 gün tedavinin ardından taburcu edildim. Tedavinin ardından da senelerce kolonya bile kullanmadım" ifadelerini kullandı.

Özgen, AMATEM'den çıktıktan sonra alkol ve madde bağımlılarına kendini adamak istediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ben AMATEM'a gittiğimde Tokatlı bir arkadaşım da orada tedavi görüyordu. Benden utanıp merkezden ayrıldı. Bu durum beni hep çok üzmüştür. Bu olay alkol ve madde bağımlılarına yardımcı olmak istememin nedenlerinden biridir. Tedavinin ardından bir süre sonra Yeşil Niksar Ayık Yaşam Grubu'nu kurduk. Burada arkadaşlarla bir araya gelip birbirimize yardımcı oluyoruz. Bu grup hala devam ediyor."

Alkol ve madde bağımlılarının yaşadıkları acıları bildiğini, bu nedenle başkalarının kurtulmasına vesile olmak istediğinin altını çizen Özgen, "Son bir yıldır kendimi AMATEM'e adadım. 15 günde buraya gidip alkol ve madde bağımlısı arkadaşlara kendi hayatımdan örnekler vererek danışmanlık yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Özgen, alkol ve madde bağımlılarının yeni bir hayata başlamak için AMATEM'lere başvurmaları tavsiyesinde bulundu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.