Tokat

Tokat'taki evlilik vaadiyle dolandırıcılık iddiası

20:10 16 Aralık 2015
Tokat'taki evlilik vaadiyle dolandırıcılık iddiası

Evlilik vaadiyle bir kişinin para ve ziynet eşyalarını dolandırdıkları öne sürülen 2'si kadın 3 kişi tutuklandı

 Tokat'ta evlilik vaadiyle bir kişinin parası ile ziynet eşyalarını dolandırdıkları ileri sürülen 2'si kadın 3 kişi tutuklandı.

Tokat'ta yaşayan Ö.Y'nin (25) evlilik vaadiyle kandırılarak para ve ziynet eşyalarını dolandırıldığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen G.K. (25) ve D.A. (29) isimli kadınlar ve bu kişilerle beraber olan M.K. (22) savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Zanlılar, dolandırıcılık iddiasıyla tutuklandı. Kendisini G.K'nın babaşı olarak tanıtıp Ö.Y'den 15 bin lira başlık parası alan A.K. ile "evliliğe aracılık" ettiği için 2 bin lira alan 2 zanlı aranıyor.

Yakınlarıyla Ağrı'ya giden Ö.Y, burada bir kişinin yardımıyla G.K ile tanışmış, Ö.Y. kendisini G.K'nın babası olarak tanıtan A.K'ye başlık parası olarak 15 bin lira, aracı olan kişiye de 2 bin lira vererek G.K. ve kendisini bu kişinin teyzesi olarak tanıtan D.A. ile Tokat'a gelmişti.  Ö.Y'nin kuyumcudan aldığı 11 bin lira değerindeki altın takıları alan G.K. ve D.A, kentten ayrılmış, G.K'dan bir daha haber alamayınca dolandırıldığını anlayan Ö.Y'nin başvurusu üzerine soruşturma başlatan polis, zanlıların Sivas'ta olduğunu belirlemişti. Sivas'ta gözaltına alınan G.K. ve D.A. ve bu kişilerle beraber olan M.K. (22), Tokat'a getirilerek emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.