Tokat

Ankara'daki terör saldırısı

14:54 18 Şubat 2016
Ankara'daki terör saldırısı

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ankara’daki terör saldırısına ilişkin, "Bu saldırı, ülkemizin bütünlüğüne, demokrasimize, cumhuriyetimize yapılan hain bir saldırıdır" ifadesini kullandı.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

Saldırının küresel planın ürünü olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Hiçbir yerel ve lokal terör örgütünün tek başına yapacağı bir saldırı olarak görmüyorum. Güvenlik güçlerimiz ve istihbarat birimlerimizin çalışmalarıyla ileriki zamanda bu terör saldırısının kim ya da kimler tarafından yapıldığı muhakkak ortaya çıkarılacaktır. Bu ister DAEŞ, ister PKK, isterse YPG olsun. Biz biliyoruz ki bütün bu vekaletçi terör örgütlerinin arkasında bir üst akıl, küresel plan bulunmaktadır."

Türkiye'nin, son 13 yıldır siyasal ve ekonomik istikrar konusunda bölgesinde tek ülke olduğuna dikkati çeken Eroğlu, istikrarlı bir yolda yürümesinin küresel akıl, terör ve kargaşa planını devreye koyduğunu, Türkiye'nin güvenli, istikrarlı ve ekonomisi büyüyen bir ülke olmasının düşmanlarını rahatsız ettiğini anlattı.

Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bu saldırı ülkemizin bütünlüğüne, demokrasimize, cumhuriyetimize yapılan hain bir saldırıdır. Çünkü Türkiye ateş çemberi içinde, istikrarını korumayı başaran, demokrasiyle istikrarını bütünleştiren örnek ülkedir. Ülkemiz itibarına, huzuruna, istikrarına doğrudan bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Yine bu saldırı halkımızın her kesiminedir. Eminim ülkemizin her yanında hafta sonunda normal bir gün yaşayan bütün vatandaşlarımız, bu saldırıyı kendilerine ailelerine, evlatlarına yapılmış bir saldırı olarak görmüştür. Bu saldırının acısını hissetmeyen, bu saldırı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın hüznünü yüreğinde hissetmeyen hiçbir vatandaşımızın olduğu kanaatinde değilim."

Hiçbir zaman ve şekilde oyuna gelmeyeceklerine işaret eden Eroğlu, "Terör örgütlerinin ve küresel güçlerinin ortak planını boşa çıkarmanın yolu birlik-beraberlik ve kardeşlik bağımızın yeniden güçlenerek gönülden gönüle kuracağımız irtibatın sağlamlaşmasından geçmektedir. İşte Türk milletine yakışan da budur, bu olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.