Tokat

Engelli öğrencileri kaynaştırma semineri verildi

17:38 12 Nisan 2016
Engelli öğrencileri kaynaştırma semineri verildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan özel eğitim hizmetleri kapsamında, engelli öğrencileri kaynaştırma semineri düzenlendi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Gürbüz, Rehberlik Araştırma Müdürlüğü Konferans Salonundaki seminerde yaptığı konuşmada, okul müdürlerinden engelli öğrencilerin kayıt için okullarına geldiğinde geri çevrilmeyip kayıtlarının yapılmasını istedi.

Önümüzdeki yıllarda bu uygulamanın daha da yaygınlaşacağını belirten Gürbüz, "Son 10 yılda özel eğitim konusu üzerinde daha fazla duruyoruz. Türkiye'de dezavantajlı ve üstün zekalı grupların çok azı eğitim görüyor. Engelli gençler dışarı çıkamıyor. Sebebi engelli gençleri dışarı çıkmasına imkan sağlayan şartları oluşturamamışız. Anne ve babayı eğitmemişiz. Anne babayı da eve hapsetmişiz. Bu sıkıntıyı engelli çocuklar çekerken anne de çekiyor." diye konuştu.

Gürbüz, engellilerle ilgili özellikle eğitim alanında daha çok duyarlılık gösteremeye ihtiyaçları olduğunu belirterek, şu bilgileri aktardı:

"Bizim engelli çocukları daha fazla diğer çocuklarla kaynaştırmaya bütünleştirmeye ihtiyacımız var. Bu çocukları diğer çocuklarla kaynaştırmak zorundayız. Sevgili müdürler, 'eğer siz böyle düşünmezseniz alt kademedekiler hiç düşünmez'." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.