Tokat

Tokat'ta öğrencilere kışlık giysi yardımı

13:20 26 Ekim 2017
Tokat'ta öğrencilere kışlık giysi yardımı

Tokat'ta, öğrencilere Vicdan Hareketi Derneği tarafından kışlık giysi yardımı yapıldı.

Vicdan Hareketi Derneği ile Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde, alınan 500 kaban Gaziosmanpaşa Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere okul müdülerine teslim edildi.

Dernek Başkanı Mahmut Delen, yaptığı konuşmada, 2012 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini belirterek bu hareketin merkezinin de özünün de Tokat olduğunu ifade etti.

Delen, şunları kaydetti:

"Tokat, bu şehrin insanlarının emekleriyle bu günlere geldi. Yardım dernekleri, vakıfları çalışıyorlar. Onların işlerini bölmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Bundan dolayı ekseriyetle başka yardım hareketlerine destek vermeyi tercih ediyoruz. Ancak insanın kendi eliyle bir şey yapması da ayrı bir keyif. Bu faaliyette, kampanyamızı kamuya hiç yansıtmadan kendi bünyemizden 500'ün üzerinde kaban çıkardık. Hem ülkenin bugünkü gidişatıyla toplumsal uzlaşmaya katkıda bulunsun diye bu fikir doğrultusunda Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bir köye 50 çocuk kabanı ulaştırmayı düşünüyoruz. O da sembolik olarak bir değer taşısın istiyoruz. Ama önceliğimiz kendi etrafımız, kendi çevremizdeki garibanlar. Bunlar için çaba sarf ediyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.