Tokat

Kurslar kadınları hayatın stresinden uzaklaştırıyor

12:36 06 Ocak 2018
Kurslar kadınları hayatın stresinden uzaklaştırıyor

Turhal ilçesindeki Hanımeli Kültür Merkezi'nde bir süre önce açılan bez bebek kursuna katılan kadınlar, hayatın stresinden uzaklaşıyor.

Turhal Belediyesi Hanımeli Kültür Merkezi Müdürü Hatice Endiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin açıldığı günden itibaren farklı alanlarda kurs açtıklarını söyledi.

Dikiş, örgü, yemek, pasta, plates gibi konularda kurs açtıklarını belirten Endiz, şöyle konuştu:

"Buraya gelen hanımların ilk günlerde sönük, üzgün, kafalarının karışık olduğunu fark ettim. Durumlarını izlediğimde zamanla keyif aldıklarını gözlemledim. Kendilerine öz güvenlerini yitiren hanımların örgüyle yaşadıkları sorunları hafifletmelerini istedim. Hanımların bir arada olmaları, gerçekten keyif verici bir şey. Böylece geçmişte yaşadıklarını unutuyorlar."

Endiz, merkezlerinde 120 kursiyerin eğitim aldığını, 90'a yakın da yeni talep olduğunu anlatarak, kurslarına devam edenlerden bazılarının yeniden katılma isteği bulunduğunu kaydetti.

Kursiyerlerden 55 yaşındaki Mahinur Öz ise, daha önce dikiş, nakış, arıcılık gibi kurslara katıldığını, şimdi de başka bir el sanatını öğrenmeye çalıştığını söyledi.

Kursta güler yüzle karşılandığını dile getiren Öz, "Kendimi biraz daha olgun hissediyorum. Çünkü boşanma aşamasında olan bir hanımım. Belimde vida var ama buraya yürüyerek gidip geliyorum. Buranın havası beni değiştiriyor, rahatlıyorum. Burayı açtığı için belediye başkanımıza da Hatice hanıma da çok teşekkür ederim." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.