Tokat

Şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınması

17:12 01 Mart 2018
Şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınması

Tokat'ta, Turhal Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kapsamına alınması protesto edildi.

Turhal Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösteren S.S. Turhal Yeni Nakliyeciler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, otobüs terminalinde bir araya geldi.

Daha sonra kamyon ve tırlarıyla konvoy düzenleyen kooperatif üyeleri, Turhal Şeker Fabrikası'nın önüne geldi.

S.S. Turhal Yeni Nakliyeciler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Cafer Soylu, Turhal Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesini istemediklerini söyledi.

Şeker fabrikasıyla geçinen çiftçi, besici, nakliyeci, nakliyeciye bağlı esnaf olmak üzere yaklaşık 6 milyon insan bulunduğunu belirten Soylu, "Bu kadar insan fabrika kapandığı zaman nereye gidecek, ne iş yapacak. Turhal fabrikayla birlikte büyüyor. Başka bir sanayi yok, yatırım yok. Bir tane şeker fabrikamız var, onun da gitmesini istemiyoruz. Cumhurbaşkanımızdan rica ediyoruz, fabrikamıza sahip çıkılmasını istiyoruz." dedi.

Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Nurullah Alpat da doğal pancardan doğal şeker üretmek istediklerini dile getirerek, "Yarın çocuklarımız büyüdüğü zaman 'Turhal'da da bir şeker fabrikası varmış' demelerini istemiyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.