Tokat

Tokat'ta Muhtarlar Günü kutlandı

17:49 19 Ekim 2018
Tokat'ta Muhtarlar Günü kutlandı

Tokat'ta, 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen programla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'da bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tokat Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Gökrem, burada yaptığı konuşmada, muhtarlık teşkilatının 19 Ekim 1829 yılında kurulduğunu, bu günün yıl dönümünün 2015'te Muhtarlar Günü olarak ilan edildiğini söyledi.

Bu günün Muhtarlar Günü ilan edilmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete teşekkür eden Gökrem, "Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Şu bir gerçektir ki tüm muhtarlarımız, devletimizin yanında, milletimizin hizmetindedir." dedi.

Törene Tokat Valisi Ömer Toraman, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.