Tokat

Minik Evrim'in anne ve babasının tutukluluğuna itiraza ret

09:20 25 Ekim 2018
Minik Evrim'in anne ve babasının tutukluluğuna itiraza ret

Tokat'ın Turhal ilçesinde 3 yaşındaki Evrim Atış'ın kaybolmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan küçük kızın anne ve babasının tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Yenisu köyü yaylasında ailesinin 10 Temmuz'da kayıp ihbarında bulunduğu minik Evrim'in kaybolmasına ilişkin soruşturmada çelişkili ifadeler veren ve gözaltına alındıktan sonra tutuklanan anne Dilek ve baba Burhan Atış'ın tutukluluğuna avukatınca itiraz edildi.

Başvuruyu değerlendiren Zile Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı reddederek çiftin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bu arada, arama çalışmalarında 107. güne ulaşılmasına rağmen küçük kıza ait ize rastlanamadı.

Evrim'in kaybolduğu ilk günler AFAD, JAK ekiplerinin de katılımı ile drone ve arama köpekleri de kullanılarak yoğun olarak yapılan arama çalışmalarını İl Jandarma Komutanlığına bağlı komandolar devam ettiriyor.

Çadırda kardeşiyle yalnız bırakıldıktan sonra hayvanlara bakmak için uzaklaşan ailenin döndüğünde bulamadığını belirttiği Evrim'in babası Burhan ve annesi Dilek Atış, kızlarının kaybolmasıyla ilgili verdikleri çelişkili ifadeler nedeniyle gözaltına alınmış, çift 23 Temmuz'da tutuklanmıştı.

Dilek ve Burhan Atış'ın tutukluluk haline daha önce de itiraz edilmiş, başvuruyu değerlendiren Zile Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı reddederek çiftin tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

Soruşturmada baba Burhan Atış'ın, "kızının traktörden düşerek öldüğü ve babasının mezarına gömdüğü" yönünde verdiği ifadenin ardından Evrim'in dedesi Sadık Atış'ın mezarı açılmış, "Mağarada olabilir" demesi üzerine de mağarada arama yapılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.