Tokat

Telefonunu arkadaşına verdi dolandırıldığını gelen mesajla öğrendi!

13:53 21 Ağustos 2021 4 Yorum Var
Telefonunu arkadaşına verdi dolandırıldığını gelen mesajla öğrendi!

Tokat’ta emekli matbaacı Recep Kaynar, telefonunu arkadaşına verdikten sonra gelen havale mesajıyla hayatının şokunu yaşadı. Talihsiz adam 17 bin lira dolandırıldı.

Tokat’ı Erbaa ilçesinde uzun yıllar matbaacılık yaptıktan sonra emekli olan iki çocuk babası Recep Kaynar (73) telefonuna gelen havale mesajı ile şoke oldu. Kaynar, banka şubesin giderek aldığı dekontta farklı tarihlerde 3 bin, 4 bin ve 10 bin lira olmak üzere yakın arkadaşının hesabına 17 bin lira havale yapıldığını öğrendi. Yaşlı adam dolandırıldığı iddiası ile GOP Polis Merkezine giderek E.K.'dan şikayetçi oldu.

“3 DEFA PARA ÇEKMİŞ”

Kaynar, telefonun belleğini temizlemesi için yakın arkadaşına verdiğini, bu sırada şahsın annesine pandemi yardımı aldığını söyleyerek mobil bankacılık hesabına girdiğini ileri sürdü. Kaynar, “Devlet pandemi dolayısı ile 2 bin 100 lira yardım yapıyor. Sana da alalım mı? diye sordu. Telefonumdan bankacılık hesabına girdi. Hiç aklıma dolandırılacağım gelmedi. Ayın 16’sında bana bankadan ‘hesabınızdan 10 bin liralık havale yapılmıştır’ diye mesaj geldi. Bankaya gittiğimde güvendiğim arkadaşımın beni dolandırdığını anladım. Hesabımdan birkaç gün ara ile 3 defa para çekmiş. Pandeminden para gelecek diye telefonumu birkaç kez daha almıştı. Dolandırılacağımı hiç düşünmedim. Bu hale geleceğimi bilsem telefonumu verir miydim? Polis merkezin giderek şikayetçi oldum” dedi.

“RABBİM YARDIM ETSİN, ÇOK ŞAŞKINIM”

Emekli maaşı ile zor geçinirken borçlu duruma düştüğünü belirten Kaynar, “Emekli maaşımdan elime 500 liraya yakın bir para geçecek. Şimdi ben ne yapacağım bilemiyorum. Her ay 500 lira ile ev kirasını mı vereceğim? Ne yapacağım bilemiyorum. Rabbim yardım etsin. Çok şaşkınım. İstanbul’da olduğunu duydum, telefonları kapalı kendisine ulaşamadım" diye konuştu.

“İNSANLIĞA YAKIŞMAZ”

Kaynar, insanların samimiyetine artık güven kalmadığını belirterek, “O arkadaşa şunu söylüyorum ‘Rabbimden bulsun’ Bana bunu yapan başkalarına da yapar. Daha büyük beddua vereceğimde insanlığa yakışmaz. Bunun yaptığı harekete karşı benim vereceğim beddua yakışmaz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • kedolf hitleremmi 2 yıl önce Şikayet Et
    ben arkadaştan para istesem beni kınarlar maaşı naptın diye kızarlar ama böyleleri dolandırıcılarına dilendiricilerine para verirken hesap kitap sormaz.geçmiş olsun bir bardak soğuk su içsin artık.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Cuma ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizler dinden uzaklaşınca ne hale geldik arkadaşmış komşuymuş itimat güven kalmadı günümüzde nasıl elçabukluyla insanları dolandırrım oyaygın bunu bir Müslüman yapamaz.
    Cevapla
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Çarşıdan pirinç beklerken evdeki bulgurdan olmuş,Devlet fakir fukara garip gurabaya yardım ediyor bende alıyım diye sıraya girme,senden daha fakirleri var onun hakkıdır ve bizlerde şükür kalmadı.Günümüzde sol gözün sağa faydası yok ne güvenmesi ne arkadaşı yahu.
    Cevapla
  • Asım 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi mahkeme mahkeme dolaş. Sonuç; 10 sene sonra ab mahkemesine baş vurursun.
    Cevapla
  • Kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamahkar ile sahtekar kolay anlaşıyor..
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    adamı hemen tamahkar yaptın, suizan ile hareket ettin, günaha girdin, yardım hakkı olanın ona başvurması tamahkarlik ise, tamahkar olmayan insan yoktur dünyada
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.