Tokat

Tokat’ta bir çiftçi ayı saldırısından bakın nasıl kurtuldu

16:08 19 Kasım 2021 17 Yorum Var
Tokat’ta bir çiftçi ayı saldırısından bakın nasıl kurtuldu

Tokat’ta çiftçilik yapan 2 çocuk babası Şenel Yıldız, bir anda ayı saldırına uğrayınca neye uğradığını şaşırdı. Yıldız, ayının saldırısından güreşerek yaralı olarak kurtulduğunu söyledi.

Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Bostanlı köyünde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Şenel Yıldız (41) akşam saatlerinde ahıra giderken ayı ile karşılaştı. Bir anda ayının saldırması üzerine neye uğradığını şaşıran Yıldız, kendini kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Kolları ve bacaklarından yaralanan Yıldız’ın feryatlarına köylüler yetişti. Vatandaşlar tarafından bir otomobille Reşadiye Devlet Hastanesine götürülen Yıldız, burada yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Tokat Devlet Hastanesine sevk edildi. Ayının ısırması ve pençe atması sonucu kollarında ve bacaklarında derin yaralar oluşan şahsa dikiş atıldı. 

“AYIYA SARILDIM, GÜREŞ YAPTIK”

Hayati tehlikesi bulunmayan Yıldız, yaşadığı olayı dile getirdi. Elma ağaçlarının olduğu bahçeye çıktığında ayı ile karşılaştığını belirten Yıldız, “Bahçeden bir hışırtı geldi, döndüğümde ayı bana doğru geliyordu. Önce bacaklarımdan tutarak pençe attı. O arada ben ayıya sarıldım, güreş yaptık. Yer meyilli olduğu için ayıyı kaldırıp atınca, ayı çekip gitti. Ölümle burun buruna geldim. Cesaretim sayesinde yaşıyorum. Çünkü ayı bayağı büyüktü” dedi.

“VERİLMİŞ SADAKAMIZ VARMIŞ”

Ayıların yiyecek bulamadığı için yerleşim yerlerine kadar indiğini belirten Yıldız, “Ayılar bu aylarda ağaçlardan dökülen meyvelere geliyor. O nedenle bahçede bir anda karşılaştık. Bacağımı bırakmadı, ben onu bırakmadım. Verilmiş sadakamız varmış” diye konuştu.

YORUMLAR

17 Yorum Var
  • Kara 2 yıl önce Şikayet Et
    Tahmin ediyorum sıkletler aynıydı.Kardeşimizin kalıbına bak MaşaAllah ı var.Ayrıca çok geçmiş olsun.
    Cevapla
  • ümit*korku 2 yıl önce Şikayet Et
    'ayıda benden kurtulmaya çalışıyor' güldürdün beni, Allah'ta seni güldürsün abi ya
    Cevapla
  • amelegücü 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden en çok güreşçi çıkaran iki memleket vardı.Biri de bizim Tokat'tı.Güreşçilik Tokat insanının mayasında var.Kutluyorum hemşehrimi...
    Cevapla
  • aferin 2 yıl önce Şikayet Et
    iste ayıboğan diye ben buna derim
    Cevapla
  • MİLLET 2 yıl önce Şikayet Et
    Abinin de rakibinden geri kalan bi yanı yomuş Maşallah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.