Tokat

Eşini koruyan jandarmalarla çatışmıştı, “Barışmak için gittim” dedi

17:17 08 Aralık 2021 4 Yorum Var
Eşini koruyan jandarmalarla çatışmıştı, “Barışmak için gittim” dedi

Tokat’ta boşanma aşamasındaki eşinin evine giderek Hacer Solmaz’ı (26) koruyan jandarmalarla çatışan ve astsubay Ferhat Koyun'u yaralayan eski uzman çavuş Ömer Solmaz (30), barışmak için gittiğini söyledi.

Olay, dün sabaha karşı merkeze bağlı Çerçi köyünde yaşandı. 2020 yılında disiplinsizlik nedeniyle uzman çavuşluktan atılan Ömer Solmaz, 11 Ağustos’ta eşi Eşi Hacer Solmaz'a saldırdı. Olay sonrası Hacer Solmaz için koruma kararı verildi. Ömer Solmaz ise kasten yaralama ve tehdit suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme 7 Ekim'de Ömer Solmaz’ı adli kontrolle serbest bıraktı. Tokat Denetimli Serbestlik Bürosu tarafından Solmaz'a elektronik kelepçe takıldı. 4 Aralık'ta ayağındaki elektronik kelepçeyi pense ile keserek ortadan kayboldu. Olay üzerine jandarma, Çerçi köyünde yaşayan Hacer Solmaz ve daha sonra koruma kararı verilen ağabeyi Adem Gencay için güvenlik önlemi alarak köyde nöbet tutmaya başladı. Evin çevresinde görevli jandarmalar dün saat 04.30 sıralarında çevredeki köpeklerin havlaması üzerine bölgede araştırma yaptı. Bu sırada Ömer Solmaz tarafından jandarma personeline pompalı tüfekle ateş açıldı. Açılan ilk ateşte Kıdemli Astsubay Ferhat Koyun yaralandı. Bir süre jandarmalarla çatışan Solmaz, ekiplerce yakalanarak gözaltına alındı.

EŞİNİN AKRABALARI SANMIŞ

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklanan Ömer Solmaz, savcılıktaki sorgusunun ardından mahkemeye sevk edildi. Solmaz ifadesinde 4 Aralık'ta ayağındaki elektronik kelepçeyi pense ile kestiğini ve 2 gün süresince ormanda saklandığını söyledi. Boşanma aşamasındaki eşi Hacer Solmaz'ın ise evine barışmak için gittiğini iddia eden Solmaz, evin önünde nöbet tutan jandarma personelini eşinin akrabaları olduğunu sandığı için ateş açtığını ifade etti. Tüfeği ise kendisini korumak için yanında aldığı söyleyen Solmaz pişman olduğunu dile getirdi.

YARALI ASTSUBAYIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Olay sırasında Ömer Solmaz'ın açtığı ateş sonucu sol kol ve sol bacağından yaralanan Jandarma Astsubay Ferhat Koyun'un tedavisi Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sürüyor. Hayati tehlikesi bulunmayan Koyun'un durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    kelepce kes silah ile git askeri yarala sayisiz suc var nerde baksa en az elli yil cezasi olacak asker sakat kalir yada uzun sure yarali kalir ise yuklu tazminat olacak bu da en az bir milyon dolardan baslayip duruma gøre on milyon dolar olacak bu sistem gecmek gerek
    Cevapla
  • AKINCI KASTAMONU 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH cc hz tez vakitte bu can yakıcılara İMKAN VE FIRSAT VEREN ADALET NEFELERİNE HİDAYET EYLESİN ! BU MEL UNNUNDA CANINI ALSIN İNŞAALLAH !!!
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bu dengesizkerden toplumu arindirin be kardeşim
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Barışmak için pompalı tüfekle gitmiş - Bu caniyi denetimle serbestlik ile serbest bırakan mahkeme hakimleri derhal açığa alınmalı ve haklarında soruşturma başlatılmalı - Esas katil bu canileri serbest bırakan mahkemeler
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.