Tokat

Tokat’taki devasa tavşanları görenler şaştı kaldı

15:11 07 Ekim 2022 3 Yorum Var
Tokat’taki devasa tavşanları görenler şaştı kaldı

Tokat'ta hobi olarak kümes hayvanları yetiştiren Mehmet Bingöl'e ait velikan cinsi tavşanlar devasa büyüklükleriyle görenleri şaşırttı.

Soğucak bağlarında hobi olarak kümes hayvanları besleyen Mehmet Bingöl, yaklaşık 2 yıldır velikan cinsi tavşan yetiştiriyor. Beslediği onlarca cinste kanatlı kümes hayvanı arasında büyüklüğü ve kilosu ile diğer tavşan türlerinden ayrılan tavşanları görenleri şaşırtıyor.

Tokat tavşan

YILDA 5 DEFA YAVRULAYABİLİYOR

Yaklaşık olarak 8-12 kilogram arasında büyüklüğe ulaşan tavşanların et verimi oldukça yüksek. Yılda 5 defa yavrulayabilen tavşanların yavruları 10 gibi kısa bir sürede gözü açılıyor.. 40-45 günlükken sütten kesilerek yem yemeye başlayan tavşanlar bu özellikleri ile de ilgi görüyor. Diğer türlere göre pati ve kafa yapılarının oldukça büyük olan velikan cinsi tavşanların yetişkinleri 2 bin lira yavruları 400 liradan alıcı buluyor.

tokat tavşan

"BİZ BU İŞE İNTERNETTEN GÖRÜP HOBİ OLARAK BAŞLADIK"

Mehmet Bingöl, velikan cinsi tavşanların en büyük özelliklerinin kulakları ve patilerinin uzunluğu ile kiloları olduğunu belirterek, "Kulakları 20 santim ve üzeri geliyor, anaçları 8-10 kilograma ulaşıyor. Biz bu işe internette görerek hobi olarak başladık. Sağ olsun sayın vekilimiz Yücel Bulut beyde bu konuda bize destek verdi" dedi.

tokat tavşan

"TAVŞANLARA OLDUKÇA YOĞUN TALEP VAR"

Büyük tavşanlara oldukça yoğun talep olduğunu belirten Bingöl, "Bugün yavrularını verdik. İl dışından Antalya, Batman, Trabzon'dan talep var. Her şey zamanlandı ama bunlar biz zam yapmadık. Yavruları 400 liradan başlıyor. Anaçlar ise 2 bin lira" diye konuştu.

tokat tavşan

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Küçük baş hayvanlar kucağa alınmaz ve tutulması gereken tek nokta enseleridir Hayvan sevginizi anladık da bilmeden yapılan yorumlarınız saçma Enselerinde sınır yoktur ve oldukça esnektirler
    Cevapla
  • Atakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kucana alıp göstersen olmaz mı niye derisinden tutuyon öyle yazık degilmi.
    Cevapla
  • Emine 1 yıl önce Şikayet Et
    Marifet yaptınız yani hayvanların kulağından tutup gösteriş yapmayı size kaldı hayvanların yaşama hakkını elinden almak
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Severim
    Cevapla
  • enver 1 yıl önce Şikayet Et
    2003 yılında askerliği şırnak gabarda yaptım dolu var bunlardan gidin bakın görürsünüz :)
    Cevapla
  • Ridvan 1 yıl önce Şikayet Et
    onlar yabani tavşan! Bunlar evcil ama senin gördüklerin kadar büyümüş bunlar da normalde evciller bu kadar büyümez garip buldum ben de
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.