Trabzon

Maçın ardından

03:30 29 Ekim 2015
Maçın ardından

Spor Toto Süper Lig'de 2-2 berabere sona eren Trabzonspor-Gaziantepspor maçını yöneten karşılaşmanın hakemi Çağatay Şahan ve yardımcıları yaklaşık 4 saat sonra stattan ayrılabildi.

Maçın son dakikasında penaltıları verilmediğini iddia eden bordo-mavili taraftarlar, Hüseyin Avni Aker Stadı'nın protokol tribünü önünde toplanarak karşılaşmanın hakemi Çağatay Şahan'a tezahüratlarla tepki gösterdi. Yönetim kurulu üyeleri de hakemlerin bulunduğu odanın önünde bekleyerek eylem yaptı.

Uzun süren bekleyişin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında hakemler, polis midibüsüne bindirilerek stattan çıkartıldı. Bu sırada taraftarlar, hakemlere sözlü tepki gösterdiler.

Kulüp basın sözcüsü Yakup Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bizim hakkımızı gasbedenleri belli süre burada tutarak Türkiye çapında tepkimizi dile getirmiş olduk. Trabzonspor'un hakkını yemeye, Trabzonspor'u yerle bir etmeye çalışan, taraftarının hakkını mutluluğunu umutlarını elinden çalan kişiler kim olursa olsun demokratik ölçüler çerçevesinde her türlü mücadele ve savaş devam edecektir" dedi.

Aslan, karşılaşmanın son anlarında Trabzonspor'un penaltı beklentisiyle itiraz ettiği pozisyonun ardından kural hatası yapılıp yapılmadığıyla ilgili ise "Bütün hakem hocaları yorumcular kural hatası olduğunu söylüyor. Biz de itirazımızı yapacağız, inşallah maç tekrarlanacak" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.