Trabzon

İHH'dan un bağışı çağrısı

13:24 30 Ekim 2015
İHH'dan un bağışı çağrısı

 İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Zühtü Kalma, "Suriyeli mültecilerin, kış koşullarında en azından hayatta kalmalarını kolaylaştıracak acil yardımlara ihtiyaç vardır" dedi.

Kalma, Suriyelilerin sınırdaki ekmek sıkıntısını karşılamak için yapılan "Un Projesi" ile ilgili, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Suriyeli mültecilerin ekonomik, sosyolojik ve psikolojik sorunlarının her geçen gün daha da arttığını söyledi.

Özellikle çocukların yaşadığını travmaların kaygı verici boyutlarda olduğunu vurgulayan Kalma, "Yapılan tüm yardımlara rağmen, kış mevsiminin yaklaştığı bu günlerde Suriyeli mültecilerin, özellikle çocukların ve kadınların durumu endişe vericidir. Suriyeli mültecilerin, kış koşullarında en azından hayatta kalmalarını kolaylaştıracak acil yardımlara ihtiyaç vardır" diye konuştu.

Kalma, bölgedeki un ihtiyacına da değinerek, "İHH İnsani Yardım Vakfının Suriye'de günlük ekmek üretimi 200 bine çıktı. Bu nedenle un bağışı almak durumundayız. Çünkü günlük 20 ton un işliyoruz. Suriye tarafında bir fırın, un olmadığı için kapandı. 5-6 gün içinde eğer un gitmez ise diğeri de kapanacak" ifadelerini kullandı.

Kalma, başlattıkları kampanyaya  kendilerine ulaşarak yada  açıklama bölümüne "Suriye Un Projesi" yazarak Trabzon İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Albarakatürk Trabzon Şubesi "İBAN: TR02 0020 3000 0154 4789 0000 01" hesap numarasına para yatırarak destek olunabileceğini kaydetti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.