Trabzon

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Asan:

11:41 19 Aralık 2015
Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Asan:

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, üniversite olarak öğrencilerin sınavsız geçiş hakkını kullanarak tercih yapabilecekleri önemli programlar açtıklarını ve açmaya da devam ettiklerini belirtti.

Prof. Dr. Asan, yaptığı yazılı açıklamada, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokullarına sınavsız olarak yerleştirilebileceğini anımsattı.

 Bu anlamda Avrasya Üniversitesi olarak öğrencilere sınavsız geçiş hakkını kullanarak tercih yapabileceği önemli programlar açtıklarını ifade eden Prof. Dr. Asan, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz meslek yüksekokulumuzda Adalet, Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgisayar Programcılığı, Büro Yönetimi, Dış Ticaret, Doğalgaz Tesisatı, Elektronik Haberleşme, Grafik Tasarım, Halkla İlişkiler, İç Mekan Tasarımı, Lojistik, Mimari Dekoratif Sanatlar, Mimari Restorasyon, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Sosyal Güvenlik, Sosyal Hizmetler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik ve Yapı Denetim Programlarına geçiş yapabilirler."

Asan, öğrencilerin sınavsız geçiş için 6-20 Ocak tarihleri arasında başvuru yapabileceklerini kaydetti.

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.