Trabzon

Doğu Karadeniz'deki kar yağışı

17:01 01 Ocak 2016
Doğu Karadeniz'deki kar yağışı

Trabzon'da etkili olan kar yağışı yeni önlemlerin alınmasına neden oldu. Karla mücadele çalışmaları çerçevesinde Trabzon'un merkez ilçesi Ortahisar'da, Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde 4 yetkilinin koordinesinde Kriz Masası oluşturuldu

Kentte kar yağışının ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Deliklitaş Teknik Hizmetler Birimi bünyesinde oluşturulan Karla Mücadele Merkezi görevlilerince de il genelindeki yollarda kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

Öncelikle kent merkezindeki ana arterler ve hastane ile sağlık ocaklarının yollarının buzlanma sebebiyle kapanmaması için bu alanlarda tuz ve solüsyon serme işlemini yapan ekipler, ardından kentin kırsal kesimindeki mahallelerin karla kaplanan yollarını açık tutmak için çalışma yapıyor.

Belediye görevlileri, kent merkezindeki sokak ve caddelerde de vatandaşların düşerek yaralanmaması için kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Karla mücadele çalışmaları çerçevesinde kentin merkezindeki Ortahisar ilçesinde de Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde 4 yetkilinin koordinesinde Kriz Masası oluşturuldu.

Bu merkezi ziyaret eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yapılan karla mücadele çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Genç, burada yaptığı açıklamada, Ortahisar ilçesinde ekiplerin yoğun çalışmaları neticesinde kentin yüksek kesimlerindeki mahallelerinde ve merkez mahallelerde kapalı yolun bulunmadığını ifade ederek, "Karla mücadele çalışmalarımızda kolaylık sağlaması için Ortahisar'ı yedi ayrı bölgeye ayırdık ve her bölge için sorumlu personel görevlendirdik. Karla mücadele kapsamında 341 personelimizi görevlendirdik ve bütün tedbirleri aldık. Ortahisar’ın yüksek mahallelerinde ve merkez mahallelerde ekiplerimiz gece-gündüz çalışarak bütün yolları açmış durumda. Şu an itibarıyla ilçemizde kapalı yol bulunmuyor. Ekiplerimizin çok yoğun çalışmaları neticesinde ana yollar, ana arterler ve ara sokaklarda herhangi bir ulaşım sıkıntısı bulunmamaktadır" dedi.

Vatandaşların ulaşım ve diğer konularda sıkıntı yaşamaması için Belediyenin ilgili birimleriyle durum değerlendirmesi yaptıklarını anlatan Genç, şunları kaydetti:

"Karla mücadele için 6 greyder, 7 kanal açma aracı, 4 kepçe, 3 tuz aracı, 11 yıkama aracı ile 5 kamyonu karla mücadele için tahsis ettik. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin de karla mücadele için belediyemize ciddi bir araç desteği oldu. Ekiplerimiz her türlü olasılığa karşı hazırlıklarını tamamladı. Geçen yıldan edindiğimiz tecrübeyle ekiplerimiz hangi durumlarda neler yapılacak, hangi önlemler alınacak ve olası kriz merkezlerini belirledik. Her türlü duruma müdahale için ekiplerimiz birbiriyle irtibat halinde olacak ve koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütecek"

Genç, sürücüleri de zincirsiz ve kar lastiksiz yola çıkmamaları konusunda uyararak, araçların yolda kalması sonucu hayati önem taşıyan ambulans, itfaiye ve diğer araçların da göreve gidemediğine işaret etti.

- Kar topu oynadılar

Kentte etkili olan kar yağışı ve yılbaşı tatilini fırsat bilen çok sayıda vatandaş da turistik mekanlar ve parklara akın etti, kar topu oynayarak eğlendi. Vatandaşlar yılbaşı tatilinde Uzungöl ve Sümela Manastırı'nın yanı sıra kent merkezindeki tarihi Ayasofya Camisi, Atatürk Köşkü, Boztepe ve Meydan Parkı'nda kar yağışı altında gezinti yapıp çocukları ile kar topu oynadı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.