Trabzon

Trabzon'da, Kent Müzesi çalışmaları

17:56 08 Ocak 2016
Trabzon'da, Kent Müzesi çalışmaları

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: "Kent Müzesi ile tarih, uygarlık ve kültür kenti Trabzon ayrı bir yaşam alanı kazanacak"

 Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin önemli kültür ve sosyal projelerinden olan Kent Müzesi inşaatının büyük oranda tamamlandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, eski Merkez Bankası binasının, Oltan Vakfı'nın maddi katkılarıyla müzeye dönüştürmesi amacıyla başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kent Müzesi ile tarih, uygarlık ve kültür kenti Trabzon'un ayrı bir yaşam alanı kazanacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, dış inşaatı önemli ölçüde tamamlanan müzede iç dizayn çalışmalarına devam edildiğini vurguladı.

Gümrükçüoüğlu, Kent Müzesi'nin Trabzon'un sosyal yaşamı ve kültürünün yaşatılmasına çok ciddi katkıda bulunacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Şehrimizin dünya çapında tanınırlığını arttıracak müzemizin inşaat çalışmaları çok büyük oranda tamamlandı. Bin 500 metrekarelik kapalı alan inşaatı, binanın dış görüşüne sadık kalınarak gerçekleştirildi. 4,5 milyon lira harcayarak bu önemli kültür yuvasını şehrimize kazandırmakta olan Oltan Vakfımıza kentim ve hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum."

Başkan Gümrükçüoğlu, bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere üç kattan oluşan Kent Müzesi'nde Trabzon'un şehir tarihiyle ilgili görsellerin yanı sıra coğrafi işaretler ve tarihi eserlerin de yer alacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.