Trabzon

Trabzon'da, TKDK IPARD 2 Programı lansman toplantısı yapıldı

18:20 14 Ocak 2016
Trabzon'da, TKDK IPARD 2 Programı lansman toplantısı yapıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD 2 Programı lansman toplantısı düzenlendi

Bir otelde düzenlenen toplantıya, Vali Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, TKDK İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Öz, Trabzon ve Türkiye için tarım ile kırsal kalkınmanın çok önemli bir konu olduğunu ifade ederek, "Topyekün kırsal kalkınmayı amaçlayan proje temelli yaklaşımın yeni bir aşamasındayız. Kırsal turizmle desteklenmesi boyutuyla da ülkemiz kalkınma anlamında ciddi bir hamle gerçekleştiriyor. Bu hamleyi gerçekleştirmek için gerek kamu kaynaklarıyla birlikte, gerekse Avrupa Birliği kaynaklarıyla desteklenen mekanizmaları ve kurumsal yapıları oluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

Üretilen ürünlerle dünya piyasasına açılma konusunda güzel projelerin hep birlikte yapılacağına işaret eden Vali Öz, "Yeni lansman bize yeni ufuklar açıyor. Yeni üretim alanları ortaya koyuyor. Et ve su ürünleri işlemeciliği ve diğer ürünlerin işlemesi konusunda büyükşehir belediyemizle, tarım teşkilatımızla ve odalarımızla elde ettiğimiz markaları kaybetmemek için birlikte hareket etmeliyiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da belediye olarak tarıma destek vermek için gayret gösterdiklerini vurguladı.

Çiftçilere desteklerinin her zaman devam edeceğine dikkati çeken Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Yalıncak’ta binamızda toprak laboratuvarı kurduk. Bölgemizdeki tarımsal girişimciler için önemli destekler var. Bunlardan birincisi tıbbı ve aromatik bitkiler için destektir. Doğu Karadeniz bölgemiz tıbbi ve aromatik bitkiler yönünden önemli bir hazinedir. Bunun yanında ikinci destek de yenilenebilir enerji sektöründeki girişimlerin destek kapsamına alınmış olmasıdır. Bugüne kadar sizlerin güzel ve büyük girişimlerini gördük, izledik. Bütün teşebbüslerinizde her zaman yanınızdayız."

Tarım ve Kırsal Kalkınma Trabzon İl Koordinatörü Aydoğdu ise kurumun çalışmalarını içeren bir sunum yaparak, yapılan desteklemeleri ve çalışmaları anlattı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.