Trabzon

Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyeti

14:06 17 Şubat 2016
Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyeti

Artvin'de, madencilik faaliyeti yapılması planlanan Cerattepe'ye giderken vatandaşlar tarafından engellenen iş makinelerinin jandarma ekiplerinin gözetiminde ilerlemesi için çaba gösteriliyor.

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki "Bakır ve Açık Ocak Altın İşletme Projesi" kapsamında, ilgili şirketin çalışmalara başlamak üzere iş makineleriyle maden sahasına çıkacağını duyan ve dün sabah saatlerinde Çamlık Mahallesi mevkisinde yolu kapatan grubun kurduğu barikat ve taşlar, güvenlik güçlerinin kontrolünde iş makineleri yardımıyla temizlendi.

Ardından polisin yetkisindeki bölgede Cerattepe'ye doğru yaklaşık 1 kilometre yol kateden iş makineleri, Atmaca mevkisi sonrası jandarma bölgesine geçti. Cerattepe'ye doğru yavaş ilerleyişini sürdüren iş makineleri, jandarma ekiplerinin gözetiminde yaklaşık 2,5 kilometre yol aldı.

Burada yaklaşık bin kişilik bir grup yolda barikat kurarak iş makineleri ve jandarmanın geçişini engelledi. Gruptakilerden bazıları jandarma ekiplerine taş attı.

Jandarma ekipleri de kalabalığa "dağılın" uyarısı yaptı. Grubun dağılmaması üzerine jandarma biber gazıyla müdahalede bulundu. Biber gazından gruptakilerin yanı sıra jandarma da etkilendi.

Bu sırada gazdan etkilenerek yamaçtan yuvarlanan bir kişi, jandarma ekipleri tarafından ambulansa taşındı.

Öte yandan, sabah saatlerinde polisin müdahalesi sırasında gözaltına alınanların Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan, Bahattin Altuntaş, Dursun Ali Koyuncu, Kamil Güven ve Osman Okur olduğu öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.