Trabzon

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

11:24 08 Mart 2016
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hacısalihoğlu, mesajında, gelişmiş ve çağdaş Türkiye'nin en önemli mimarlarının kadınlar olduğunu belirtti.

Türkiye'de ve dünyada kadın hak ve özgürlükleri mücadelesinin devam ettiğini kaydeden Hacısalihoğlu, "Ne yazık ki çağlar boyu devam eden bu hak arayışı ve eşitlik günümüzde de tam anlamıyla sağlanamamıştır" ifadesini kullandı.

Hacısalihoğlu, Türkiye'nin 2023 vizyonu hedeflerinin yakalanmasında kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal yaşama katılması ve desteklenmesinin Türkiye'nin geleceği açısından yaşamsal önemi bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ülkemizde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kadın Girişimciler Kurulu'nu oluşturarak ve destekleyerek bu alanda çok başarılı bir örnek girişimi hayata geçirmiştir. TOBB camiasında Kadın Girişimciler Kurulunun desteklenmesiyle 81 ildeki üye sayısı hızla artmakta ve yaklaşık 6 bin kadın girişimciye ulaşılmıştır. Kadınlarımızın çalışma hayatına girişimci olarak katılmasını amaç edinen bu TOBB Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu da ilimizde başarıyla temsil edilmekte ve çalışmalarıyla her geçen gün takdir toplamaktadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle ilimizde ve bölgemizde kadınlarımızın girişimci olarak çalışma hayatında yer almasını sağlayacak adımların önünün açılmasına, toplumun her katmanından destek verilmelidir. Bu destek öncelikle toplumun çekirdeğini oluşturan aile, sonra çevre ve kurumlarımızla devam ettirilmelidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.