Trabzon

"Kız Kardeşim Projesi"

16:05 23 Mart 2016
"Kız Kardeşim Projesi"

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile Coca Cola Türkiye işbirliğiyle yürütülen "Kız Kardeşim Projesi kapsamında Trabzon'da eğitim alan kadınlara sertifikaları verildi.

Trabzon Valiliği ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ev sahipliğinde, Coca-Cola Türkiye ve BÜYEM işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin Trabzon'da yürütülen 30 saatlik eğitimleri tamamlandı.
Kadınların toplum içinde daha aktif rol almalarını, ekonomiye katılımlarını desteklemeyi amaçlayan ve 18-55 yaş arasındaki okuryazar tüm kadınlara açık olan proje kapsamında düzenlenen eğitim seminerlerine katılan 90 kadına sertifikaları, TTSO'da düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Trabzon Vali Yardımcısı Mustafa Gürdal, proje sayesinde kadınların aldıkları bilgi ve birikimleri iş hayatına yansıtabileceklerini ifade ederek, "Böyle güzel bir konuda değerli kadınlarımıza bu eğitimin verilmesi sevindirici bir gelişme. Dilerim bu tür eğitimler bundan sonra da devam eder. Ayrıca projenin bir ayağında üniversite diğerinde ise Coca Cola gibi özel bir firmanın yer alması büyük bir avantaj" diye konuştu.

- "Proje, Trabzon'dan aldığı güçle yoluna devam edecek"

Coca Cola Türkiye İletişim Müdürü Zeynel Çağlar ise şirket olarak 2020 yılına kadar dünyada 5 milyon kadının ekonomik ve toplumsal hayatta güçlendirilmesini sağlamak amacıyla çeşitli projeler geliştirdiklerini söyledi.

Bu kapsamda Türkiye'de de yürüttükleri projeler olduğunu dile getiren Çağlar, şöyle devam etti:

"Bugün burada düzenlediğimiz Kız Kardeşim Projesi de bunlardan biri. Projenin adını kadınlarımızdan ilham alarak belirledik. Kadınlar arasındaki dayanışma kavramından yola çıkarak 'kız kardeşimiz' dedik. Geleceğimizin de mimarları olan kadınlarımızın kişisel gelişimlerini ve etkinliklerini kazanmalarını destek olmak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile bir proje hazırladık. Kayseri, Malatya, Gaziantep'in ardından Trabzon projenin dördüncü durağı oldu. Trabzon'un dört bir yanından 90 katılımcı eğitimlerimizden faydalandı. Proje, Trabzon'dan aldığı güçle yoluna devam edecek."

Çağlar, proje kapsamında İzmir'de devam eden eğitimlerin bulunduğunu, daha sonra ise Adana ve Sakarya'da da projenin sürdürüleceğini kaydetti.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan da projeye destek verenlere teşekkürlerini ileterek, "Kadınlarımızın burada aldığı eğitim, yaşamlarının kişisel boyutunda bir dönüm noktası. Bizler merkez olarak sosyal sorumluluk projelerine ve toplumun çok farklı katmanlarına dokunabileceğimiz projelere önem veriyoruz. Bu anlamda merkezimiz sosyal sorumluluk projeleri alanında merkezimiz Türkiye'de bir ilk. Dolayısıyla bu konuda epey bir tecrübemiz var" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından katılımcı kadınlara sertifikaları verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.